大學生輔警計劃2012

大學生輔警計劃2012 E-mail 此主題給朋友

請問今年有冇同學參加左大學生輔警計劃?
我係上年參加左呢個計劃既樹仁學生,在訓練其間,眼見其他u既同學都有師兄師姐教路,自己又搵唔到樹仁既師兄師姐,所以想以過來人既身份同今年會參加呢個計劃既師弟妹交流下,等你地入到去都唔識好似我以前咁盲中中撞板~如果有任何關於呢個計劃既問題都可以搵我。
大家睇到呢個post既樹仁人如果你既同學有參加今年呢個大學生輔警計劃都可以介紹佢黎搵我嫁!希望為樹仁出少少力!
(ps.我係女仔黎既

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 ting4206 於 2012-1-5 02:01 AM 發表

請問今年有冇同學參加左大學生輔警計劃?
我係上年參加左呢個計劃既樹仁學生,在訓練其間,眼見其他u既同學都有師兄師姐教路,自己又搵唔到樹仁既師兄師姐,所以想以過來人既身份同今年會參加呢個計劃既師弟妹交流下 ...
總版規
[七]嚴禁公開任何個人通訊資料
嚴禁將電話號碼、電郵地址,icq等及各式通訊途徑顯示或暗示於本論壇。違者會被扣分(10~20分),情況嚴重者我們會選擇直接禁言,帖子會被即時移去。
會員間私人通訊請利用PM,新手需升級至1星會員方可使用PM系統。

念在初犯,不作任何處分;現刪除部份違規之內容,請勿再犯

P.S. 好高興你有這份心意,呵呵,你上年有參加過這個計劃? 我想我有可能見過你,因為上年我係輔警總部做政府實習,上年暑假的結業操我都有份負責 (看在你有這份心意,我加了你分,希望你早日去到一星會員,利用pm幫到更多後輩)

回覆 引用 TOP

暫時仲未搵到。。tommy你係參加PMP?

回覆 引用 TOP

PMP stands for?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 tommychuvm2002 於 2012-1-10 10:03 PM 發表

PMP stands for?

Sorry, 我以為係參加左police mentorship programme,輔警總部做政府實習咁開心~~

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ting4206 於 2012-1-11 12:50 AM 發表

Sorry, 我以為係參加左police mentorship programme,輔警總部做政府實習咁開心~~
我覺得這幾年樹仁學生成功入到輔警計劃的並不少於其他大學,這証明樹仁的學生係有能力的

回覆 引用 TOP

2011年,有140名大學生輔警計劃學員,11%係syu,最多係cu:19%,其次係city:14%,poly:12%,最少係lu,4%,係入邊,咩u係冇咩關係,最大關係係個人能力

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ting4206 於 2012-1-11 12:40 PM 發表

2011年,有140名大學生輔警計劃學員,11%係syu,最多係cu:19%,其次係city:14%,poly:12%,最少係lu,4%,係入邊,咩u係冇咩關係,最大關係係個人能力
非常認同,自己能力才是最重要

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 tommychuvm2002 於 2012-1-11 09:09 PM 發表

非常認同,自己能力才是最重要

個人能力,態度+樹仁精神~~~

回覆 引用 TOP

回覆 1# 的帖子

師姐 我今年有報AUX 啊 就快考PT啦 體能上有咩技巧或TIPS啊?ESP. 10X10 !
THANKS!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 frannc 於 2012-1-25 11:22 PM 發表

師姐 我今年有報AUX 啊 就快考PT啦 體能上有咩技巧或TIPS啊?ESP. 10X10 !
THANKS!
Sorry而家先見到,考左未呀?男同女考10x10 既技巧都唔同,我見啲快既男同學佢地最尾幾步似跳多過跑,
老實講體能呢啲野似硬功夫,肯練實有貨係度,想當年我都係在公園仔帶埋把尺就係度練。。體能都真係西好多人下,你要努力!

回覆 引用 TOP

ting ting hello,
我好多問題想問你丫... 個個人講既野都好唔同, 我唔知問邊個好....
唔知你可唔可以help help我...>.< thanks!

回覆 引用 TOP

P.S. 我都係女仔...>.< 好擔心

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 bestfamily 於 2012-2-4 10:44 PM 發表

P.S. 我都係女仔...>.< 好擔心
唉,如果樓主和你都是一星會員就好了,你們就可以用pm傾一些比較私人的問題,但係現在這個情況都只可以係這個貼問

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 bestfamily 於 2012-2-4 10:44 PM 發表

ting ting hello,
我好多問題想問你丫... 個個人講既野都好唔同, 我唔知問邊個好....
唔知你可唔可以help help我...>.< thanks!
你有咩問題?可以慢慢講/用email搵我

回覆 引用 TOP

26 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。