[九龍東] 九龍灣去赤柱

九龍灣去赤柱 E-mail 此主題給朋友

九龍灣去赤柱

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
隧巴 107,過香港仔隧道第一個站轉小巴 40 號或巴士 260, 6X 或 73。

與大多數人民意願做相反操作,稱為「政權」。
香港市,是中國廣東省內一個中型城市,以人口數目計,位列廣東省第五。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 銳覺. 於 2012-2-1 13:40 發表

隧巴 107,過香港仔隧道第一個站轉小巴 40 號或巴士 260, 6X 或 73。
同站仲可以等52小巴
260冇分段收費, 除非好趕時間, 否則唔建議搭

原帖由 RMAK69 於 2014-9-20 02:17 PM 發表
我會建議早一晚搭A11/E11去到機場然後係機場過夜機場有洗手間便利店

因為N11車費太貴

回覆 引用 TOP

好似行東隧好D?
鐵/606 -> 新巴 14

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 HH1412 於 2012-2-1 22:57 發表

好似行東隧好D?
唔塞車既話107轉車應該會快過搭14
14車疏, 去柴灣轉16M/16X可能會快少少

原帖由 RMAK69 於 2014-9-20 02:17 PM 發表
我會建議早一晚搭A11/E11去到機場然後係機場過夜機場有洗手間便利店

因為N11車費太貴

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 HH1412 於 2012-2-1 10:57 PM 發表

好似行東隧好D?
搭得鐵就不如去銅鑼灣搭 40 號小巴啦。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 tce 於 1/2/2012 23:00 發表

搭MTR柴灣轉都可以,
反而有機會快過搭107轉..

回帖前請先留意版規啊!~

回覆 引用 TOP

回覆 7# 的帖子

唔該唒、想問40小巴喺邊條街撘?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 sonic77 於 2012-2-2 11:24 AM 發表

登龍街

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 sonic77 於 2012-2-2 11:24 AM 發表

過左香港仔隧道後轉車既話,要步行去黃竹坑道轉小巴 40 號。

與大多數人民意願做相反操作,稱為「政權」。
香港市,是中國廣東省內一個中型城市,以人口數目計,位列廣東省第五。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 銳覺. 於 2/2/2012 13:53 發表

過左香港仔隧道後轉車既話,要步行去黃竹坑道轉小巴 40 號。
如果要轉小巴40的話睇黎去CWB個邊轉好D..

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 tce 於 2012-2-1 11:00 PM 發表

606要去到柴灣青年廣場下車,然後沿青年廣場行人天橋去柴灣站轉16M/16X

其實搭606係西灣河站落車轉14會方便D

本人為巴士迷專區吹水區會員

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ASV97@8A 於 2012-2-3 18:20 發表

606要去到柴灣青年廣場下車,然後沿青年廣場行人天橋去柴灣站轉16M/16X

其實搭606係西灣河站落車轉14會方便D
搭港鐵囉
606最密都係12-15分鐘一班, 14走左一班車, 平日要等20-25分鐘, 要方便少少但要響街等車, 我寧願搭港鐵去柴灣/銅鑼灣轉車了

因為N11車費太貴

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 銳覺. 於 2012-2-2 13:53 發表

又唔可以話你錯, 新圍村對出果段都係黃竹坑道
但你咁寫唔知既人會以為響黃竹坑轉車
但行都唔係咩問題, 隧道口落車行幾分鐘, 同站仲有都幾密既52號小巴, 仲有幾條巴士線揀

因為N11車費太貴

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 tce 於 3/2/2012 19:08 發表

搭港鐵囉
606最密都係12-15分鐘一班, 14走左一班車, 平日要等20-25分鐘, 要方便少少但要響街等車, 我寧願搭港鐵去柴灣/銅鑼灣轉車了
606唔算太方便,
而家佢冇停西灣河站,
如果要轉14的話麻煩搭鐵..

的確,
搭14係要預一預時間,
預唔到等足四個字車都係耐..

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。