註冊 登入

[車型及車務] 42C 18:42 長亨果班熱狗突然消失

42C 18:42 長亨果班熱狗突然消失 E-mail 此主題給朋友

諗住坐42c 長亨開(18:42)的熱狗, 18:30去到巴總, 等左5分鐘, 由藍田開出的GK9141終於到長亨, 車上坐曬一大班巴迷隨隨下車, 之後再黎架GA5505 (43C order 42C), 起初仲諗住今次終於可以坐GA5505出九龍,點知2部熱狗雙雙離站, 導致好多巴迷鼓譟(包括小弟), 有人收風話GK9141私去長安起載, 真係比九巴吹脹, 好私唔私, last果轉先私, 唔係平日繁時, 洗鬼私咩?九巴想賺巴迷$$都唔洗做到禁cheap ar

歡迎討論

回覆 引用 TOP

精選樓盤
引用:
原帖由 john925 於 2012-2-4 09:15 PM 發表

諗住坐42c 長亨開(18:42)的熱狗, 18:30去到巴總, 等左5分鐘, 由藍田開出的GK9141終於到長亨, 車上坐曬一大班巴迷隨隨下車, 之後再黎架GA5505 (43C order 42C), 起初仲諗住今次終於可以坐GA5505出九龍,點知2部熱狗雙雙 ...
巴士迷沒希望了
一日到黑只會抱著幼稚的想法
人地私牌使問你啊

回覆 引用 TOP

抵撚死!!!!!!!!
你地d巴迷咪夾份打的去追囉

回覆 引用 TOP

小弟都有撘42C的GK9141,本應開1450,不過今日開1455,在籃田巳經
差不多頂閘,架車巳經在采頣巳經要企,黃大仙中心巳經差不多飛站,
其他站頭的巴迷沒有得上車,去到長亨時,要即捕即解,真是非常熱鬧

之後坐GA5505時,已經在長安抽到前車歐三盟的三叉激,架歐三野在鐘
山台巳徑爬了GA5505頭,GA5505果時是全車滿座,而架歐三野是半滿
,一抽到車時,全車起烘,師傳好到暫時停止報站,一開番机就已經是
亮音42C的字樣,真是非常烘動

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 YY487 於 2012-2-4 09:27 PM 發表

巴士迷沒希望了
人地私牌使問你啊
你又吾好咁講
話曬今日都係42C熱狗LASTDAY
有成幾十個巴迷係長亨總站等緊上果架GK9141
點知無端端架GK9141私牌去長安載客(都吾知九巴係咪特登咁做
啲巴迷真係好失望

回覆 引用 TOP

依家D巴迷真係搞笑
好似老憑人地要就曬你班畀幾蚊仲搞亂檔既巴迷
唔係你班巴迷去搞搞震人地駛鬼私走咩

3AD117 HR9320 由 2010 年 6 月 28 日起至 2011 年 5 月 16 日仍然是上水廠的後備加五車

回覆 引用 TOP

你個長亨邨站長聽收投訴啦

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 YY487 於 2012-2-4 09:27 PM 發表

巴士迷沒希望了
人地私牌使問你啊
當時總站擺咗三架車係度架,唔走去私牌其他

回覆 引用 TOP

今日架車應該1835開既..
1841私牌長安起載..
樓主真不幸 無錢搭的士追..
聽聞有巴迷為左追佢搭的士坐..
真係誇晒張

回覆 引用 TOP

回覆 8# 的帖子

你都幾好野wor
夠鐘開車就開車架喇
你大晒呀而家?

回覆 引用 TOP

回覆 2# 的帖子

講真, 巴士公司可以唔依照班次開車,敢同以前中巴有什麼分別? 做巴迷真係奈它唔何,

回應你一句"一日到黑只會抱著幼稚的想法", 我只係寫出我心聲,唔等於幼稚行為, 希望大家能夠互相尊重對方不同意見

回覆 引用 TOP

我就係成功趕去長安搭42C最後一班熱狗既人
當時我搭42C入青衣,係青衣北橋就收到電話話有稽查出現,我唔小心爆左出來有人望住我

然後去到長亨班friend叫我唔好影,立刻打的去長安,當時仲要係霸王硬上弓走上人地部的士(當然我哋有共同目標啦),去到長安等左2架,終於等到GK9141

之後係大窩口鐵路站又有一班人成功攔截,四美街再有人上車,甚至觀塘鐵路站都仲有人上到!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 john925 於 2012-2-4 09:51 PM 發表

講真, 巴士公司可以唔依照班次開車,敢同以前中巴有什麼分別? 做巴迷真係奈它唔何,

回應你一句"一日到黑只會抱著幼稚的想法", 我只係寫出我心聲,唔等於幼稚行為, 希望大家能夠互相尊重對方不同意見
你又知開咩班次?
唔係你班巴迷坐到架車慢曬人地駛過鐘?

3AD117 HR9320 由 2010 年 6 月 28 日起至 2011 年 5 月 16 日仍然是上水廠的後備加五車

回覆 引用 TOP

回覆 12# 的帖子

甚至觀塘鐵路站都仲有人上到 (比我就唔會禁豪)

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 busman173 於 2012-2-4 09:52 PM 發表

我就係成功趕去長安搭42C最後一班熱狗既人
當時我搭42C入青衣,係青衣北橋就收到電話話有稽查出現,我唔小心爆左出來有人望住我

然後去到長亨班friend叫我唔好影,立刻打的去長安,當時仲要係霸王硬上弓走上人地 ...
藍田多吾多人係到??

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。