註冊 登入

[車型及車務] 尋晚個長亨站長比高層捉左去問話

尋晚個長亨站長比高層捉左去問話 E-mail 此主題給朋友

我係揸開42M既,尋晚同一個42A同事傾計,佢同我講尋晚42C尾單熱既事,仲叫我上黎討論區睇下d巴迷講野係幾激烈。

岩岩我同另一個42A既司機傾呢件事,個同事同我講尋晚長亨個站長今日唔係度,去左見高層,解釋下點解亂咁私牌,仲話佢地收到幾至少16封投訴信,一d巴士迷係入面好直接咁話無熱狗坐,一d就扮長青乘客無左班熱狗,所以先驚動到高層叫個站長問話,希望佢無事啦。

另外有一個42M同事同我講尋日佢6點41開個班車有幾個巴迷上左佢部車追返部42C熱狗,班巴迷係車上面係咁爆粗,黃燈停爆得仲勁,所以佢都驚哂,去到長安佢先鬆一口氣。

點解你地班巴迷可以為件咁少既事,搞到個站長見高層? 而且都唔知佢會唔會調去第二度/停職甚至冇埋份工? 其實班高層真係好為你班巴迷著想,點解你地唔好好珍惜?

回覆 引用 TOP

精選樓盤
引用:
原帖由 himon213 於 2012-2-5 08:48 PM 發表

我係鍮開42M既,尋晚同一個42A同事傾計,佢同我講尋晚42C尾單熱既事,仲叫我上黎討論區睇下d巴迷講野係幾激烈。

岩岩我同另一個42A既司機傾呢件事,個同事同我講尋晚長亨個站長今日唔係度,去左見高層,解釋 ...
高層星期六,日都返工?
仲要處理呢d芝麻綠豆既事?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 GT0256 於 2012-2-5 08:50 PM 發表

高層星期六,日都返工?
其實我所講既高層係車務主任。

回覆 引用 TOP

所以咪話班巴膠成個女人咁, 搞埋d小動作

回覆 引用 TOP

先講,我唔太信單野係真
不過姑且都暫時信住黎評論,反正又係鬧人

依家D巴士迷個腦係咩構造?

都話左有人作大虛構害人ga la

踢一踢架熱狗就收16封投訴信

我係高層,其實都應該知咩事
熱狗last day,出左呢D事,咁就16封
平時踢車可能1封都無

呢D problem case其實可以忽視左佢...

回覆 引用 TOP

又唔係脫班
豬紙亦冇寫明熱狗開幾點

咁都port真係

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 GT0256 於 2012-2-5 08:50 PM 發表

高層星期六,日都返工?
咪以為車務主任一定放紅日,因為實會有一個紅日出現架,當紅日有乜大事就佢做老細了,
況且今日渣記大龍鳳,一定有主任坐陣.

回覆 引用 TOP

所以我覺得班巴迷好麻煩
人地又唔係務必要俾你搭熱狗
平時唔走去搭,last day搭唔到走去投訴(無理投訴)
係到真係希望個長亨站長冇事

回覆 引用 TOP

班人真係冇野搵野黎搞..
唔係人地公司車務搞咩都要同佢地交代掛..
巴士唔係只為巴士迷而服務嫁囉..

Come come Kitty Kitty
You're so pretty pretty
Don't go Kitty Kitty
Stay with me

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 10897106606 於 2012-2-5 09:19 PM 發表

其實站長為咁少事踼走站車,有冇諗後果?
長康至青衣邨既客人無端端少咗班車,於心何忍??
其實踢車咁少事,有冇需要小事化大?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 10897106606 於 2012-2-5 09:19 PM 發表

但係有冇諗過如果沿途有大量巴迷,唔踢車既話中途站班客會冇車上?
踢左熱狗車班巴迷就唔會搭,中途客就會有車上
更何況我覺得只係D車務調動,就算係踢走部熱狗我覺得都冇需要同班巴士迷交代

回覆 引用 TOP

引用:

唔係少左班車,踢左架熱狗,後面架車都會提早開出......

42c私牌落長安,星期一至六上下繁都有,仲有15-20分鐘一班,只不過今次踢中熱狗落長安,再俾o的巴迷無限放大...

回覆 引用 TOP

回覆 11# 的帖子

哇!班巴迷冇熱狗搭wor,你敢話少事?

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。