• 瀏覽: 6,396
  • 回覆: 33
4名消防員昨晚深夜11時左右,到旺角界限街15號處理一宗屍體發現案,乘升降機離開時升降機故障下墜,4人受傷,送廣華醫院治理。
又係厘米

回覆 引用 TOP

4名消防員昨晚11時左右,到界限街處理一宗屍體發現案時被困升降機內,升降機緩緩下墜,最後由沒有上樓的消防車司機救出,4人被送往廣華醫院治理。

機電工程署人員早上到大廈了解情況,並檢查升降機,而負責維修保養的振明電梯公司亦派員檢驗。

有大廈住客說,不知道昨晚發生意外,又指大廈已有三、四十年樓齡,兩部升降機每月檢查維修三至四次,有時都會出現升降機門未能完全關閉,或突然在樓層間停下的問題,他們都擔心安全。
槍哥有排煩

回覆 引用 TOP

係唔係又斷鋼纜呀??
師兄有無啲詳細嘅資料

回覆 引用 TOP

又係電梯大王振明 ?

因為有了因為 ,所以有了所以。既然已成既然 ,何必再說何必 。

回覆 引用 TOP

電梯大王???
電梯大話王

回覆 引用 TOP

又係電梯大王

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 148148148 於 2012-5-2 09:02 AM 發表

嘩嘩

版主提示:
數字先生, 唔該請你回帖勿走灰色地帶, 過分簡單了. 下次會當灌水處理.

上士聞道,勤而行之;
中士聞道,若存若亡;
下士聞道,大笑之。不笑不足以為道。

回覆 引用 TOP

請問有無師兄知道該部電梯是什麼品牌呢?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 哥本哈根 於 2012-5-2 08:10 PM 發表

睇個款似係FIAM

現有自用電腦:
MSI GF65 Thin 9SEXR Gaming Notebook
Intel I7 9750H CPU
Transcend 16GB 2666MHZ DDR4 RAM X2
GeForce RTX 2060 6GB GDDR6
Transcend 1TB M2 SSD X2

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 哥本哈根 於 2012-5-2 08:10 PM 發表

渣甸或三菱

回覆 引用 TOP

厘米都唔係第一次,今次因為搭客係消防(通常公務員小小傷都入院)先上報紙頭條,其實唔見光都唔知有幾多。祝厘米客仔上落平安啦!阿門!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 凹凸人 於 2012-5-1 08:00 PM 發表

又係電梯大王振明 ?
電梯大蝗!螢冪所見,
菜生仍意為大蝗賣命,
加痕仍然為大蝗演戲,好忠心的九!

回覆 引用 TOP

引用:

迅達AC2

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 電梯老屎忽 於 2012-5-1 12:11 PM 發表

4名消防員昨晚11時左右,到界限街處理一宗屍體發現案時被困升降機內,升降機緩緩下墜,最後由沒有上樓的消防車司機救出,4人被送往廣華醫院治理。

機電工程署人員早上到大廈了解情況,並檢查升降機,而負責維修保 ...
唔使驚,文哥仍然係大廳,菜生E然口才得!

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]