[翡翠台] 《回到三國》討論區 2 (留意#1)

《回到三國》討論區 2 (留意#1) E-mail 此主題給朋友

上回︰http://www.discuss.com.hk

致各位會員︰

鑑於上區已出現多帖離題等文不對題等討論

故作出呼籲︰討論區只供討論劇情等相關事宜,其他一切均視作離題

若發現此情況,將不會再作任何警告,違者每帖扣10分處理,屢勸不聽或已有違規紀錄的雙倍扣分,甚至禁言處理

希望會員遵守版規,不得吹水離題,否則版主將關閉討論區

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
第二版第一個留言
睇左馬明唱chok,好攪笑

回覆 引用 TOP

點解一月會打8號風球?唔怪得會有時光隧道啦

回覆 引用 TOP

兩集吞掉一個post,勁

轉貼
@HKChannel:【回到三國見偶像】今晚正式#回到三國# 粉絲最開心的是見到偶像,最痛苦的就是剛見到偶像,偶像就結婚了,另一半還要是粉絲認為配不上自家偶像的…

【金句】粉丝心声:#不要洞房#。言外之意,自己意会,做个好梦

亮亮信信真係有d野

大把世界

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 cc19111010 於 2012-7-11 08:29 AM 發表

點解一月會打8號風球?唔怪得會有時光隧道啦
六月飛霜D friend........  

ps 你個簽好靚呀!!  桑柔同司馬信

木上立轉1080

回覆 引用 TOP

樓上有人講過回到三國個結果可能同尋秦記一樣
但係我睇劇照有張相係司馬信個樣好老好老著住套西裝唔知想點架喎
睇黎唔似....
雖然我都好想佢同桑柔幸幸福福咁生活
但係我都覺得如果再黎呢d結果真係好冇創意囉!!!!

ps. 雖則當年我覺得項少龍生左個仔叫頂羽推翻左佢辛辛苦苦有份建立既秦朝呢件事好gag, 當年我好buy架

木上立轉1080

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 萬年青 於 2012-7-11 08:29 AM 發表

轉貼
@HKChannel:【回到三國見偶像】今晚正式#回到三國# 粉絲最開心的是見到偶像,最痛苦的就是剛見到偶像,偶像就結婚了,另一半還要是粉絲認為配不上自家偶像的…

【金句 ...
成親呢段超正 諸葛先生好溫柔深情,雲信兄弟好好笑!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 萬年青 於 2012-7-11 08:29 AM 發表

轉貼

【金句 ...
我要同我偶像say sorry

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 聰2004 於 2012-7-11 08:51 AM 發表

六月飛霜D friend........  

ps 你個簽好靚呀!!  桑柔同司馬信
係片頭截架,佢兩個表情都超正

回覆 引用 TOP

轉貼 @巧巧峯   [GIF]噗~我也很想握手握手

信信渣住亮亮隻手唔捨得放

大把世界

回覆 引用 TOP

引用:

轉貼

【金句 ...
wow she is the one asking "解,  解, 解, .... " and stabs Ma Ming in the train. That performance is one of the best in recent tv programs.

回覆 引用 TOP

諸葛亮原本係一個有自信, 事事早著先鞭, 當其他人在籌謀下一步時, 佢已計算後3,4著, 但呢套既諸葛亮, 感覺優柔寡斷, 事事煮到埋黎先徹夜去度, 好似寫捉內鬼, 寫諸只低b咁諗到褲腳有針草就係內奸, 但阿水都會諗可能唔只一個, 但諸葛亮竟然冇諗過, 簡直影衰諸葛亮, 所以三國d編劇真係好唔掂!!!

回覆 引用 TOP

林峰做諸葛亮都幾似 我吾系佢既FAN但系要一讚佢系依套戲入面既舉手投足好有古代人既氣息...

Sharapova Career Grand Slams

回覆 引用 TOP

Jul 10 Tue 2012 21:36
    回到三國 打仗一隻馬都冇 豆泥《三國》賣笑遮醜 Face 周刊 268期

http://tvb4life.pixnet.net/blog/post/34216134

馬明既露點相,相信好多佢既 fans 喜歡.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 IMGINO 於 2012-7-11 09:44 AM 發表

林峰做諸葛亮都幾似 我吾系佢既FAN但系要一讚佢系依套戲入面既舉手投足好有古代人既氣息...
我睇宣傳片已經覺得林峰今次係 ok.

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。