[翡翠台] 《回到三國》討論區 6

《回到三國》討論區 6 E-mail 此主題給朋友

上回︰http://www.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=20141640

致各位會員︰

鑑於之前曾出現多帖離題等文不對題等討論

故作出呼籲︰討論區只供討論劇情等相關事宜,其他一切均視作離題

若發現此情況,將不會再作任何警告,違者每帖扣10分處理,屢勸不聽或已有違規紀錄的雙倍扣分,甚至禁言處理

希望會員遵守版規,不得吹水離題,否則版主將關閉討論區

回覆 引用 TOP

熱賣及精選

回覆 1# 的帖子

敖嘉年咁大力叫赤壁做咩呢?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 vizard9999 於 2012-8-7 10:44 PM 發表

氣勢

回覆 引用 TOP

雲信咁樣搞一搞, 得罪左整個東吳, 劉備都唔好意思救佢,

只可以話係多管閒事

其實諸葛亮一早同雲信講清楚件事就唔會咁啦

回覆 引用 TOP

至好睇係出謀獻策鬥智鬥勇嘅部份 唔鍾意情情塔塔

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 vizard9999 於 2012-8-7 10:44 PM 發表

代表重頭戲嚟喇

回覆 引用 TOP

孫權冧左友, 叫周瑜同佢拾手尾好搞笑

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 天命之子 於 2012-8-7 10:48 PM 發表

只可以話係多管閒事

又話朋友, 又對朋友隱瞞
孔明睇雲信個樣就知佢會查落去啦....

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 天命之子 於 2012-8-7 10:48 PM 發表

只可以話係多管閒事

肯定唔可以講la 話唔定講嘅時候隔牆有耳 到時埋仲衰

回覆 引用 TOP

次次一去到曹操軍討論軍情個part我就冇眼睇

曹操身邊咁多謀士, 但係出場得一個......

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 lovefung222 於 2012-8-7 10:51 PM 發表

咬耳仔

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 sagahks 於 2012-8-7 10:51 PM 發表

又話朋友, 又對朋友隱瞞
孔明睇雲信個樣就知佢會查落去啦....
云信睇孔明個樣就知道暗示叫佢唔好多事啦

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 lovefung222 於 2012-8-7 10:51 PM 發表

但係諸葛亮咁熟雲信, 冇理由唔知雲信實會插手架

而且雲信針對周瑜其實某程度上係想幫諸葛亮出氣......

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 天命之子 於 2012-8-7 10:53 PM 發表

次次一去到曹操軍討論軍情個part我就冇眼睇

曹操身邊咁多謀士, 但係出場得一個......
來來去去得文若, 印象中文若好似無去赤壁, 幫曹操係北方睇住個場架喎......

不過唔sure, 記得係有一個勁人無落去赤壁...

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 天命之子 於 7-8-2012 22:46 發表

氣勢
佢地討論緊下次大戰埸地,要霸氣做咩?

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。