• 瀏覽: 5,315
  • 回覆: 48
今日, 小弟想用呢個平台和各位師兄分亨,自從看了鐘錶討論區之後, 真係日日無覺好瞓, 成個人日夜荼飯不思, 心裡只係掛住一隻二隻靚錶。 終於,上個月鎖定兩大目標,踏出人生中購買第一隻貴錶的旅程。(R) 牌,自己感覺係好,係香港行出街真係唔使慌無人識,但正正係呢個原因,唔想太容易同人撞款,我決定放棄佢。(I) 牌,亦是很多玩錶師兄嘅至愛,今年更加推出了一系列新款,相當給引,但不竟自己唔及師兄們財力雄厚,呢杯荼暫時還未合飲。最後,爬左不知幾多晚文,不知上了幾多個網頁,決定了目標係 Grand Seiko, (一)已經停產了的經典王( SBGM001 GMT), 或 (二)挑戰極限嘅(SBGH005 Hi-Beat 36000),因預算有限固兩者都係找二手的,範圍收窄了自然無咁頭痕,接下來只係到處揾隻新淨的.......

登登登登,今日終於主角出場了 大感動啦(講笑咋)

附件

P1020119-1.JPG(43.12 KB)

2012-8-27 05:01 PM

P1020123-2.JPG(51.38 KB)

P1020125-3.JPG(58.74 KB)

P1020136-4.JPG(48.34 KB)

P1020144-5.JPG(41.53 KB)

P1020159-6.JPG(45.5 KB)

回覆 引用 TOP

精選汽車
功起功起...................................

回覆 引用 TOP

真係人生一小步,荷包一大步 ,希望各位師兄師姐𣎴要見笑

回覆 引用 TOP

Awesome!!! Thanks for share...

回覆 引用 TOP

美錶入手 弓起弓起

回覆 引用 TOP

很好!
腕上工藝品!!

回覆 引用 TOP

very nice

我都想找隻白面藍色Hi-beat 001

回覆 引用 TOP

I mean 白面藍針

回覆 引用 TOP

回覆 引用 TOP

從文字裡亦感到樓主的䲵躍!恭喜入手GS!

回覆 引用 TOP

恭喜Grand兄買到心頭好!
最終毒唔到你去隔離版tim......
Hahaha!
Anyway!nice watch!
記住影多啲相上來分享下!

回覆 引用 TOP

thx

回覆 引用 TOP

Thanks all c-hing, 的確心情興奮莫名,以後要多上來吸毒先得

回覆 引用 TOP

係,樓主真識貨,我都好唔鐘意同人撞錶。尤其同港女撞錶!好彩仲未見過港女帶GS!未輪陷。

回覆 引用 TOP

可以透露幾錢入手嗎? CHING?

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]