註冊 登入

[其他] 【ATV 13台︰歳月留聲】綜合討論區

其實而13台的滾筒式都有改善
凌晨時份的劇集/節目,都係重播之前一日果D,而唔係開新一集
如果MISS左夜晚果集都仲有一次機會睇返

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
哈哈...要凌晨才可以做最後機會....若果那晚出去食飯錄起佢,錄唔到,然後好累睡了,第二朝想睇睇唔到....

回覆 引用 TOP

我有興趣睇"第三間電台"

回覆 引用 TOP

而家播緊亞視煙花照萬家巨星獻禮
當年嘅煙花同而家煙花真係唔同,而且維港嘅燈飾唔會好似而家嘅多...
我就鐘意而家嘅煙花多D...
但估唔到果時煙花中段係有一分鐘嘅休息時間...
想問各位大大知唔知香港幾時係維港放煙花?
P.S.柏安妮同關詠荷真係好似樣~

回覆 引用 TOP

啱啱上youtube睇番,發現亞視煙花照萬家被亞視cut到不倫不類
當年嘅節目巡禮:
http://www.youtube.com/watch?v=BLCVx9KhwBM
伊能靜歌唱表演:
http://www.youtube.com/watch?v=0Lihos575Yo
好心亞視播得出黎,就唔好cut埋其實係值得一睇嘅經典片段啦! 連小小嘅10分鐘都cut  
如果唔係youtube有得睇番,我真係唔知當年亞視係有咁多重頭嘅劇集出爐...
同埋仲有伊能靜專程由台灣黎到香港為大家演唱嘅精采環節...

記得節目裡面劉志榮講過亞視係唔會令到大家失望,而且黃霑仲叫大家要多多支持亞視
但睇下而家搞成點...? 亂咁cut片已經令大家大失所望,莫講話要繼續支持亞視...
亞視唔諗我地歡眾嘅得益都算啦,但你cut到咁仲對得住林伯嘅...?
我都唔想講,但我真係忍無可忍...
好地地一套戲都cut成咁,甜甜廿四味同凹凸神探又係咁...
亞視你要知道觀眾唔係盲嫁,你靜雞雞cut片係會有人知嫁囉...

當初開歲月留聲果時我就真係真心真意地支持亞視,但而家我覺得真係越黎越差!
甚至係完全違背左「歲月留聲」內裡真正嘅意思...
如果有ATV高層係呢度睇,希望可以真係正視呢件事
正視完唔係就咁草草播番套足本出黎「補穫」算數,而係防止再有同類嘅事件發生!
開得呢個台就要對觀眾負起責任,唔通咁簡單嘅道理都明?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 九巴6C線 於 2013-2-16 07:13 PM 發表

當初開歲月留聲果時我就真係真心真意地支持亞視,但而家我覺得真係越黎越差!
甚至係完全違背左「歲月留聲」內裡真正嘅意思...
如果有ATV高層係呢度睇,希望可以真係正視呢件事
x 2,本來想支持下,但都係5 得,不知所謂,已經無睇呢個台
若果旺旺接手,可能會考慮下,病症已列入blacklist

回覆 引用 TOP

回覆665 #的帖子

林伯、周太等努力擺明白費了
1989年至90年代初的片段
至今仍然津津樂道
仍然認為是atv最好年代
雖然收視在當時由2點拉高到6—7點
但代價不少
但口碑至今
既然重播
應該足本

回覆 引用 TOP

陳寶連吳綺利真係好諗高
黃沾去到佢地膊頭

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 twenty-third 於 2013-2-16 07:21 PM 發表

x 2,本來想支持下,但都係5 得,不知所謂,已經無睇呢個台
若果旺旺接手,可能會考慮下,病症已列入blacklist
x 3,都說亞視將"認為垃圾"的剪掉,還要剪中間來企圖騙人不知,然後留下那些百人,星光,感動香港來"上神枱"奉為經典,呢種無恥行為,我看了十年亞視舊劇,喫了她不少恩惠,也肯定地說今日這個垃圾亞視要2015年倒閉,滾回去!! 香港的禍害!

回覆 引用 TOP

13台標榜經典膾炙人口
好心花田喜事哩D咁0既垃圾劇就唔好播啦

回覆 引用 TOP

我諗亞視有人睇這個forum
希望亞視人真係認真考慮下大家的意見
我諗我地真心為亞視好
打者愛也

回覆 引用 TOP

亞視太多缺失,又超脫正常做生意手法,基本上已在等候判極刑...
所以有沒有人來睇我們的意見也沒意思,分明他們"照單全收",是照自己個思想等天收!

回覆 引用 TOP

死人賀新年

ATV........

附件

ATV 歲月留聲[02-48-26].JPG (46.52 KB)

2013-2-18 03:02 AM

ATV 歲月留聲[02-48-26].JPG

ATV 歲月留聲[02-49-43].JPG (47 KB)

ATV 歲月留聲[02-49-43].JPG

ATV 歲月留聲[02-50-00].JPG (36.75 KB)

ATV 歲月留聲[02-50-00].JPG

ATV 歲月留聲[02-54-56].JPG (31.53 KB)

ATV 歲月留聲[02-54-56].JPG

ATV 歲月留聲[02-55-11].JPG (43.31 KB)

ATV 歲月留聲[02-55-11].JPG

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Swiss 於 2013-2-16 09:58 PM 發表

陳寶連吳綺利真係好諗高
黃沾去到佢地膊頭
兩個都係五呎九,著埋高跟接近六呎

回覆 引用 TOP

回覆 673# 的帖子

用得先人賀年,黑白版賀年都不剪,為何介紹當年亞視要剪,歌頌舊臣的環節要剪,林伯亮燈要剪? 不明所以@ATV!

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。