[翡翠台] 仁心I/II,同一個演員,角色大不同 (更新:#51)

引用:
原帖由 wainseven 於 2013-3-20 10:02 AM 發表

無人就咪拍續集. 都唔連戲既, 你話一個兩個都算, 成十幾廿個都做唔同角色. 真係服左間垃圾電視台
不能同意更多

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
仲有

A) 楊瑞麟:
上集係巴仙尼小學校長,同未年年少女發生性行為,溫裕紅個老公
續集變咗警察,楊怡個阿頭。

B)韓馬利:
上集係唐詩詠阿媽,
今集會殺人。

C)陳狄克:
上集叫羅九,俾曹永廉殺死。
今集做雷棠,黑社會大佬。

D)趙希洛:
上集做記者。
今集唔知做乜。

E)余子明:
上集係林淑敏爸爸。
今集做蕭正楠爸爸。

回覆 引用 TOP

好心無線唔好深夜時段咪播第一輯啦,我上個月睇完鄧英敏做邪教、李成昌人格分裂、歐瑞偉黑社會、梁烈唯玩界刀、楊瑞麟殺人……今個月忽然變全部變晒醫生警察。你唔播返第一輯我當唔記得都無咁難頂。

回覆 引用 TOP

劉江個角色係最離譜的。
病人嗰啲都算啦,出幾集。
劉江係敏兒的爺爺,都算係重要角色,居然循環再用做楊怡father!

咁不如叫簡慕華做醫生,或者黃浩然做警察!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 iamverysleepy 於 22-3-2013 10:30 PM 發表

劉江個角色係最離譜的。
病人嗰啲都算啦,出幾集。
劉江係敏兒的爺爺,都算係重要角色,居然循環再用做楊怡father!

咁不如叫簡慕華做醫生,或者黃浩然做警察!
可能最後話你知楊怡同徐子珊係有關係架。

回覆 引用 TOP

琴晚睇到...我真係笑左出黎...
今日cap 埋圖先.....

佢仲唔係有病...明明suki 就係佢殺GA...扮咩無知呀

[五] 嚴禁使用過大或不雅成份的簽名或頭像圖片
內容必須合乎上述四項規則之標準,頭像圖片圖檔 File Size 不可大於 250KB , 而簽名圖片圖檔 File Size 的總和不可大於 512KB ,圖片加文字同樣以此標準計算,
違者會交由管理員或超級版主刪除個人簽名檔,警告無效或張貼不雅成份的圖片或文字,會即時禁訪不作通知。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Enner 於 2013-3-26 10:23 AM 發表

佢仲唔係有病...明明suki 就係佢殺GA...扮咩無知呀
不是SUKI,死的那個是汪琳(Coco),是羅國洪(李成昌飾演)殺的!

回覆 引用 TOP

繼續:

F) 陳榮峻
上集係男護士。
今集係病人。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 iamverysleepy 於 26-3-2013 10:36 PM 發表

繼續:

F) 陳榮峻
上集係男護士。
今集係病人。
辭咗職無做男護士~~~

回覆 引用 TOP

明知咁多演員都同第一輯角色有沖突, 就咪鬼深夜重播第一輯啦!

回覆 引用 TOP

仲有韓瑪莉

上輯演唐詩詠阿媽

今次係富商太太

回覆 引用 TOP

演員首輯角色續集角色
李成昌多重人格病人高級精神科醫生
梁烈唯鬧市界刀傷人狂徒精神科醫生
陳國邦前警員,患上妄想症見習精神科醫生
陳志健智障人士患上自閉症
歐瑞偉黑社會人士重案組探員
戴耀明患上強迫症富豪之子
劉江女主角莫敏兒之爺爺神父
鄧英敏邪教祭司醫院院長
溫裕紅援交少女之母,孌童校長之妻強姦犯之妻
陳狄克孌童管工黑社會老大
楊瑞麟孌童校長O記高級警員
沈可欣靈心會案女死者虐待丈夫病人

回覆 引用 TOP

回覆 52# 的帖子

係wor...我記錯左TIM....
可能因為suki 個角色太姣....

[五] 嚴禁使用過大或不雅成份的簽名或頭像圖片
內容必須合乎上述四項規則之標準,頭像圖片圖檔 File Size 不可大於 250KB , 而簽名圖片圖檔 File Size 的總和不可大於 512KB ,圖片加文字同樣以此標準計算,
違者會交由管理員或超級版主刪除個人簽名檔,警告無效或張貼不雅成份的圖片或文字,會即時禁訪不作通知。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Enner 於 2013-3-26 10:23 AM 發表

呢個真係爆笑, 係唔係尊登安排由李成昌"自爆"

定係最後一幕會話其實真正有病的係高醫生、連醫生同KK 所以人物大混亂

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 beebb 於 2013-3-28 06:57 PM 發表

呢個真係爆笑, 係唔係尊登安排由李成昌"自爆"

定係最後一幕會話其實真正有病的係高醫生、連醫生同KK 所以人物大混亂
可能最後一幕會交代:今輯一切都係高立仁喪妻後產生既幻想

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。