• 瀏覽: 3,843
  • 回覆: 37
  • 追帖: 1
有無太極書推介下?

你想GD乜野呢?

最近係旺角陳相記
用hk$15買左本楊太85式書
大陸出版
圖文並茂
幾好

引用:
原帖由 地山太極 於 2013-4-3 08:39 PM 發表
最近係旺角陳相記
用hk$15買左本楊太85式書
大陸出版
圖文並茂
幾好
-15蚊雞可以買到本楊太秘笈,買本公仔書都吾得啦

太極真諦
三X書局買,$34蚊
內容是各名家師傅對太極中體會同意見
簡體字,但好易明
內容物超所值,一生受用,不仿去睇下

駛鬼買咩 來呢度睇免費
想要故事有故事
要心法有心法
買本書 程度高唔駛睇
初學者睇唔明
引用:
原帖由 kennyice 於 2013-4-3 04:11 PM 發表
有無太極書推介下?

數百年來 身傳口授
有秘芨 係要有個人up
唔係9up 當秘芨
係 當中道理 要人講解 安裝落自己身上先係功夫
引用:
原帖由 早晨 於 2013-4-4 11:35 AM 發表
駛鬼買咩 來呢度睇免費
想要故事有故事
要心法有心法
買本書 程度高唔駛睇
初學者睇唔明

九up功夫 不要也罷
同講故佬有 咩分別?
我講自己咋 無話人架
引用:
原帖由 早晨 於 2013-4-4 11:39 AM 發表
數百年來 身傳口授
有秘芨 係要有個人up
唔係9up 當秘芨
係 當中道理 要人講解 安裝落自己身上先係功夫

引用:
原帖由 tkevin 於 2013-4-4 11:31 AM 發表
太極真諦
三X書局買,$34蚊
內容是各名家師傅對太極中體會同意見
簡體字,但好易明
內容物超所值,一生受用,不仿去睇下
係咪呢本呀?
http://www.books.com.tw/exep/prod/china/chinafile.php?item=CN10943003

重有孫祿堂既書!
不過完全唔識睇

引用:
原帖由 kennyice 於 2013-4-4 12:28 PM 發表

係咪呢本呀?
http://www.books.com.tw/exep/prod/china/chinafile.php?item=CN10943003
kenny 師兄,無錯係呢本,21人仔,計翻港紙hk26.6.平我係三X買,門講真對我於太極咩都吾識架人,我覺得係幾好書,同埋好淺白(但好有道無埋),如師兄吾介意個20幾蚊,不仿睇,睇左入來太版再睇下各大師傅師兄講先領會到佢地講咩..希望無介紹錯

格嚟傻蠢哥介紹”黃庭經”話係太極拳核心喎

引用:
原帖由 早晨 於 2013-4-4 11:35 AM 發表
駛鬼買咩 來呢度睇免費
想要故事有故事
要心法有心法
買本書 程度高唔駛睇
初學者睇唔明

計我話睇書最好,跟師父學,學十年都未必講你聴d秘訣,冇得勉強既。睇書離講新手唔得,老手唔駛,但又唔新又唔老果班又點呀,連睇書自學的權利都冇呀,可能99up個d都收埋唔少書.

引用:
原帖由 19372046 於 2013-4-5 10:33 AM 發表

計我話睇書最好,跟師父學,學十年都未必講你聴d秘訣,冇得勉強既。睇書離講新手唔得,老手唔駛,但又唔新又唔老果班又點呀,連睇書自學的權利都冇呀,可能99up個d都收埋唔少書.

http://i1.hk/d/im ...
有興趣當然可以睇啦  如果覺得睇書學得倒邊有人敢阻你
只係個人意見
個人意見並不代表客觀
自己決定lor

引用:
原帖由 早晨 於 2013-4-5 10:44 AM 發表

有興趣當然可以睇啦  如果覺得睇書學得倒邊有人敢阻你
只係個人意見
個人意見並不代表客觀
自己決定lor
當人間滿希望時,千奇唔好另人絶望.
當問者問香港位於那裡,答者卻答香港位地球,問題是答了,但其實問者得不到答案。這是答者的防守嚴密,這樣的答者在世上多的是。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]