• 瀏覽: 316,615
  • 回覆: 2,744
  • 追帖: 29
+262
請大家集中討論有關情緒病的問題~~~

情緒病討論專區

情緒病討論專區 2

情緒病討論專區 3

此帖是供會員討論情緒病問題~~~
會員請勿在此帖單打及挑釁會員~~~
在此帖後如再有會員單打挑釁會員~~~
會被禁言而不作另行通知~~~

請大家尊重會員及開心討論~~~
多謝合作~~~

今日又訓得太多了, 訓唔著.....眼光光....

引用:
原帖由 poormedication 於 2013-6-12 02:54 發表
今日又訓得太多了, 訓唔著.....眼光光....
咁你要調整睡眠時間,試下10pm上床,5,6am 起身

原來開左新版,唔怪得先前果個版無人留言啦! 大家最近幾好嗎?

我日日都九點到就訓,但成7:00先起身!放假就夜少少

引用:
原帖由 andy_therapist 於 2013-6-13 02:16 AM 發表
原來開左新版,唔怪得先前果個版無人留言啦! 大家最近幾好嗎?
我仲遲, 今日至知

我呢幾日驚恐症發作....一搭車又肚痛肚瀉....
尋日又係咁啦....一朝早食完早餐又係咁痾唔停....搞到出唔到門口...
去送礗都去唔到.... 其實我真心好想去架.....較定鬧鐘 5 點鐘已經起左身...但始終都係去唔到
琴日個個都有去淨係我無去....不單止比親x朋友冷眼
依家我媽同我反晒枱...我唔敢搵佢 我現在承受好大心理壓力!
我擔心自己 D 抑屈症又番黎!   真係想死鬼左佢算!   唔想第時又有呢 D 事發生!

之前見職業治療師,果時冇事,佢就叫我唔使睇,但果時都未開始認知治療。
之前又驗到有甲狀腺問題,心情都還可以,但今日要去見工,尋晚唔知點解無神神好驚,係咁扎醒,之前見工都冇咁,唔知點解今日咁工都未番就咁,有時我都分唔到係焦慮定甲狀腺

引用:
原帖由 inferno2 於 2013-6-20 11:01 AM 發表

我之前都有咁,特然會好驚,心慌慌,跟住去睇中醫,睇左幾次,針灸左一次,宜家好好多。訓都好左。我星期一再覆診。

我都想知其實認知治療係點架?我係病症,我懷疑自己有認知障礙。 你認知治療貴唔貴?份享 ...
中醫針灸都有用嫁?@@

我係睇政府,都未開始正式治療,就俾人叫左唔使覆診(雖然果次見,我真係完全冇野)
政府果D都係當專科睇,不過我係睇街症,所以再平少少

引用:
原帖由 inferno2 於 2013-6-20 09:43 AM 發表
wa!wa! 好似係度好耐了

你好呀
你好. 我得閑就會上嚟分享吓。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]