• 瀏覽: 23,541
  • 回覆: 27
想考的士牌, 以下邊間學的士牌課程好???
「你件」「亨昌」「好混」「存講」「得鞍」

精選汽車
請問讀熟運輸署比647題〈地方試題小冊子〉地方試題,其實夠唔夠???係咪果647題,會出20題???

的士筆試 - 乙部〈地方試題小冊子〉
http://www.td.gov.hk/filemanager ... xi wtc location.pdf

而家好公開,竟然可以下載。以前一定要同學校買至夠 update
的士例得少少,睇熟運輸署派果幾頁就一定合格。
交例唔識就......抵肥。
引用:
原帖由 王蜂 於 2013-7-24 07:21 PM 發表

請問讀熟運輸署比647題〈地方試題小冊子〉地方試題,其實夠唔夠???係咪果647題,會出20題???

http://www.td.gov.hk/filemanager/tc/publication/taxi wtc location.pdf

引用:
原帖由 王蜂 於 2013-7-24 07:21 PM 發表

http://www.td.gov.hk/filemanager/tc/publication/taxi wtc location.pdf
間間差唔多,方便自己就得。

依啲只係街道題,而且唔一定係最新嘅,仲有交通例同的士例兩部份。

最難係交通例,通常都係衰交通例。

引用:
原帖由 贊榮愛偉大 於 2013-7-24 07:35 PM 發表

而家好公開,竟然可以下載。以前一定要同學校買至夠 update
的士例得少少,睇熟運輸署派果幾頁就一定合格。
交例唔識就......抵肥。

唔好睇輕交通例,所考嘅題目數佔比最重及容錯率最低,除番開每題有幾多時間做?拎份交通例做下又睇睇你嘅準確率有幾高?

享昌.........佢比個passwork....番屋企自己搞掂.....
好過去李賤咁...日日好似返學咁.....

聽聞D駕駛學校試題庫有1600條地方試題????
如果想自修,淨係讀運輸署比647題地方試題,夠不夠考試用????

我就俾$200蚊上堂既
地方題真係靠自己讀
的士例同交通例, 我有好認真上堂...
如果渣開車既, 上堂認真聽下佢講野, 荃本上都會記得

考試分3 PART,
1) 的士例, 考20題限錯2題
2) 地方題 , 考20題限錯2題 (讀果時有647條)
3) 交通例, 考100題限錯5題

---------------
1. Hiace
2. Mitsubishi Grandis + MB C220
3. Lexus CT200h + Smart fortwo
=========
1,2,4,5,6,9,10,18,19,20,GP1
師兄乜 地方題唔係考 32題咩幾時改左 20題 ?

我十幾年前考.. 地方題有小小 tips 比你..
10條 HK
10條 KLN
10條 NT
2條 大嶼山  
總言之自己計好唔好答多就必勝!  當年我三 Part 合共錯一題! 在你賤讀!
引用:
原帖由 wccitycc 於 2013-7-27 01:54 PM 發表

我就俾$200蚊上堂既
地方題真係靠自己讀
的士例同交通例, 我有好認真上堂...
如果渣開車既, 上堂認真聽下佢講野, 荃本上都會記得

考試分3 PART,
1) 的士例, 考20題限錯2題
2) 地方題 , 考20題限錯2題 (讀果時 ...

得鞍

之後續牌係咪一樣$?

引用:
原帖由 kencan0001 於 2013-7-27 04:28 PM 發表

師兄乜 地方題唔係考 32題咩幾時改左 20題 ?

我十幾年前考.. 地方題有小小 tips 比你..
10條 HK
10條 KLN
10條 NT
2條 大嶼山  
總言之自己計好唔好答多就必勝!  當年我三 Part 合共錯一題! 在你賤讀!
...
我上個月考~ 信我啦~

---------------
1. Hiace
2. Mitsubishi Grandis + MB C220
3. Lexus CT200h + Smart fortwo
=========
1,2,4,5,6,9,10,18,19,20,GP1
我16年前跟"你健"$980全包,任上堂,其實的士牌上堂易考啲

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]