[車型及車務] U廠霸權幾時完?

引用:
原帖由 AVBW@92^^ 於 2013-10-24 10:17 PM 發表

鬼叫因為U廠多公路線,所以有特權
U廠本身自己有一大堆HA-HC牌白板
派直梯又話少位坐俾人插
派得多ATENU又話霸權
本來U廠近呢幾年食新車已經係比較少果間廠
而家人地講到明係俾U廠公路線先
我都唔明有咩好嘈

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
最大問題係要K廠食3+2ADS個下先衰.....

'Never argue with an idiot .  They'll drag you down to their level and beat you with experience'
2017貴州行

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 wilsonts 於 2013-10-25 05:40 PM 發表

冇野好講啦,本身K廠就已經好多
U廠堆線,自從66同263M呢D cut左之後都冇乜線係岩用ADS..

最大問題反而係K廠自己派車派得衰
老實講,大把線唔需要用到大車
13M,26M,93A呢D轉用11M車/甚至龍仔都得

而K廠又最興拎D ADS行大線
今日見到2部ADS行1A

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 wilsonts 於 2013-10-25 05:40 PM 發表

咩食3+2呀, ADS 早年就起K架啦, 又多短車線, 佢年前仲分左俾唔少其他廠, 高峰過百幾部跌到而家七十幾部, 而家S 係坐擁最多3AD, AD, AV, ADS的廠, 3AV少K廠幾部而已。不過U 廠由可以唔駛要續牌車開始就注定地位唔同, 加上慳油高載的效益會起長途, 睇佢仲有排分

回覆 引用 TOP

BWU292都入埋U喇~

回覆 引用 TOP

新蛋好似唔係跑公路呀, 都去加入 "屯門公路" 鬥快

回覆 引用 TOP

怪唔知60X遲遲都未換ATENU

回覆 引用 TOP

引用:

兜無細車咩,ADS行60M ATS行58M ASV行58X見過未?

黎D就叫正常?沙廠當D虧線行12米新車又唔插?

回覆 引用 TOP

連橙蛋都入U廠,老九你去食屎啦,離晒譜,俾MMC入晒U廠我都唔嘈你,但連橙都食就真係不知所謂

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 DGCNYO 於 2013-10-25 06:20 PM 發表
兜無細車咩,ADS行60M ATS行58M ASV行58X見過未?黎D就叫正常?沙廠當D虧線行12米新車又唔插?
呢度有人話沙廠無虧線
佢地成日話有人針到沙喎
屯廠條條公路咁濟
眼紅無計
誰是真正霸權,真係不用多說

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 man3388 於 2013-10-25 06:00 PM 發表
當年吉都長派屯廠線
康偈車派去唔係公路線都係咁

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 PC4032 於 2013-10-25 06:03 PM 發表
怪唔知60X遲遲都未換ATENU
六十差岩岩有白板換金車
再換又會俾支持沙廠班人F

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 man3388 於 2013-10-25 06:00 PM 發表

仲行屯門公路?TM收皮啦

比TSW都好應該(0/92 ATENU)

如何拍攝翻新中的LRT???
先乘輕鐵到輕鐵車廠站,下車後上天橋,進入新屯門中心商埸。然後穿過商場,靠北走,進入停車場,選擇合適的樓層,就可近距離拍攝車廠了。/
支那車@284被河蟹 笑料
橙蛋咁肉酸,我就唔恨,冇晒wright的高貴感

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。