註冊 登入

[車型及車務] 2C與203合併為203C

2C與203合併為203C E-mail 此主題給朋友

由2C及203線合併而成新線203C,
擬定於2014年1月11日投入服務

新增轉乘優惠路線:1, 1A,3C,12,42,95

資料來源:宣傳單張

回覆 引用 TOP

精選樓盤
203C唔係流產左la咩

回覆 引用 TOP

單張

附件

2013-12-13 10:16 PM

回覆 引用 TOP

come buy 實在太好飲,
愛上左它添, 哈哈!! =]
287X!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

回覆 引用 TOP

Good...

又一縮皮計劃成功,今次縮皮得算合理,非常高興

系時候等下287x的消息啦...

我回來了,但!身處於不同地方!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 bbq246810000 於 2013-12-13 10:14 PM 發表

由2C及203線合併而成新線203C,
擬定於2014年1月11日投入服務

新增轉乘優惠路線:1, 1A,3C,12,42,95

資料來源:宣傳單張

其實都唔明仲乜要改編號
叫番2C or 203咪得
36/32B合併都用番36啦
之前81M/88M合併又改281M
多此一舉

回覆 引用 TOP

回覆 8# 的帖子

agree!!!九巴好鐘意系新線no.前加2或尾加X, 搞到成4徊字母and no., 又長又怪

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 martin_lo 於 2013-12-14 12:26 AM 發表

其實都唔明仲乜要改編號
叫番2C or 203咪得
36/32B合併都用番36啦
之前81M/88M合併又改281M
多此一舉
要怪就怪啲攬住number過人世既區議員啦
但係今次好改唔改改個203C, 一個唔該睇錯做203E真係會上錯車

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ansamnon 於 14-12-2013 00:41 發表

agree!!!九巴好鐘意系新線no.前加2或尾加X, 搞到成4徊字母and no., 又長又怪
都話係班19區議員要改no.囉
281M如是,203C都係

28A同224M重組變28B有無加個2字?
14C取消換14X有無加個2字係頭?
40改特快有無加2加X?
無人要求佢搞嘅佢唔會無啦啦去搞佢個no.嘅,明無?

笑話四則:
1. 川越線無205系
2. 武藏野換E233系
3. E5やまびこ跑320km/h
4. E3 R編成無晒運用

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kelvinpiop 於 2013-12-14 02:18 AM 發表

...
2C+203=203C好正常呀
叫2C又唔好因為改左路
203又唔好因為條路差好遠

40不嬲都話應該改number
咁啲人先知道佢改左路

28A同224M重組變28B咪又係改左number.....

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kelvinpiop 於 2013-12-14 02:18 AM 發表

...
2+2ABCDEF 歷史性順序俾佢破壞曬,要服咗條(前)豪華巴士線
真係好想知第時新 3C 亞皆老街特快班次會叫咩

40, 42, 95, 269D.

回覆 引用 TOP

強烈反對合併!要行多十五分鐘!

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
..
.
.
.
.
.
.
.
.

.
..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.
.
.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 nairb 於 14-12-2013 09:32 發表

2C+203=203C好正常呀
叫2C又唔好因為改左路
203又唔好因為條路差好遠

40不嬲都話應該改number
咁啲人先知道佢改左路

28A同224M重組變28B咪又係改左number.....
我指嘅係加2或者加X個d新線
e.g 81M+88M-->281M、2C+203-->203C

203C太confusing了
40可以點改?240?240X?唔好忘記40X已經用左
28B走線同28A/224M咁大分別當然要改啦,但係無加2字頭叫228B

笑話四則:
1. 川越線無205系
2. 武藏野換E233系
3. E5やまびこ跑320km/h
4. E3 R編成無晒運用

回覆 引用 TOP

50 1234
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。