• 瀏覽: 116,767
  • 回覆: 38
鑒於各網台濫用電台節目版/綜合網上電台版作宣傳,將每則節目當主題刊登,令版面變成廣告平台,阻礙其他會員討論節目內容;現在開始實行網上電台宣傳帖處理辦法:

1. 只提供網上電台節目介紹及連結而沒有相關內容討論,一律定義為網台宣傳帖。

2. 所有網台宣傳帖必需於本帖申請,經版主批核後方可於綜合網上電台版發表新主題。
3. 每個會員及每個網上電台只可申請一個網台宣傳帖,所有宣傳內容集中於一帖發佈。
4. 任何未經版主批核的網台宣傳帖均會刪除/移帖處理,屢次重犯將會扣分處理。

請網友們體諒版面實況,此措施是為免版面太多宣傳主題,做成重複及混亂情況,望諸位多多合作 !
有任何意見歡迎向本版版主提出,必然從善如流。

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
請問版主,我想申請一個〔雲端起義〕的網台宣傳帖可以嗎?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 tinygary 於 2013-12-20 02:40 PM 發表
請問版主,我想申請一個〔雲端起義〕的網台宣傳帖可以嗎?
批准,但請注意每個網台只可申請一個宣傳帖

回覆 引用 TOP

big pan,咁花生台節目咪迫爆一個欄?
〔雲端起義〕只是該台其中一個節目,版主有冇安排錯?

回覆 引用 TOP

另,台主自吹自擂或扮第三者曲線宣傳,要唔要group埋一欄先?
倘不,管理得節目表單來,而植入廣告(扮討論,扮問路,扮插)則滿天飛矣。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 william.c 於 2013-12-20 05:24 PM 發表

big pan,咁花生台節目咪迫爆一個欄?
〔雲端起義〕只是該台其中一個節目,版主有冇安排錯?
若每個節目獨立一個宣傳帖,花生台12個節目豈非迫爆本版版面?

所以特別提醒tinygary每個網台只可申請一個宣傳帖

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 william.c 於 2013-12-20 05:30 PM 發表

另,台主自吹自擂或扮第三者曲線宣傳,要唔要group埋一欄先?
倘不,管理得節目表單來,而植入廣告(扮討論,扮問路,扮插)則滿天飛矣。
新處理方法並非要杜絕所有網台宣傳,而是改善版面討論空間;現時僅針對只提供網上電台節目介紹及連結而沒有相關內容討論的宣傳帖。
若所謂植入廣告帖(扮討論,扮問路,扮插)能引發討論,並無不可;問題是各網台主事人連扮討論的誠意亦欠奉,純粹copy&paste洗版。

當然,情況再無改善會推出新措施應付。

回覆 引用 TOP

OK!

回覆 引用 TOP

本人是《點解我唔明?》主持,我每次發帖都有提出我唔明白(按每集內容而訂)的地方,希望引發討論,那我算是違規嗎?
當然,無人回覆我是深表遺憾的...

回覆 引用 TOP

大哥,我寫咗幾千條(大大話話)都冇人回(應)啦,而家討論區興咁架!唔使遺憾,服從遊戲規則。

回覆 引用 TOP

大家自發(利申:我地無收錢)做節目,用聲音取替文字,帖上嚟討論區分享某程度都係想有人回應
而現況係有人聽無人回,回嘅都係屌鳩兩大老人家同一個光頭佬…
或者咁講…我係唔明點解會有 “網上電台宣傳帖申請” 呢件事
如果我申請咗,我使唔使改變發帖方法?
唔申請,我過往嘅發帖方又有無犯規?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 senjohn 於 2013-12-23 05:45 PM 發表
大家自發(利申:我地無收錢)做節目,用聲音取替文字,帖上嚟討論區分享某程度都係想有人回應而現況係有人聽無人回,回嘅都係屌鳩兩大老人家同一個光頭佬…或者咁講…我係唔明點解會有 “網上電台宣 ...
唔明點解會有網台宣傳帖規定請參考#1,不重複。

宣傳帖申請獲批准後請於一個主題內集中發放宣傳內容;
未申請者過往發佈的宣傳帖不作違規論,不過已下沉避免阻礙正常討論;
於本通告生效後未獲批准的宣傳帖則會被刪帖處理,屢犯扣分。

致於閣下埋怨網友們只討論幾個著名主持人,忽視閣下的網台節目宣傳,歡迎其他參與討論的會員解答。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 senjohn 於 2013-12-23 05:45 PM 發表

大家自發(利申:我地無收錢)做節目,用聲音取替文字,帖上嚟討論區分享某程度都係想有人回應
而現況係有人聽無人回,回嘅都係屌鳩兩大老人家同一個光頭佬…
或者咁講…我係唔明點解會有 “網上電台宣傳帖申請” 呢件事
唔申請,我過往嘅發帖方又有無犯規?
因為一粒花生攪禍一窩粥..............

回覆 引用 TOP

唔好誤會,我唔係埋怨…亦無需要,反正有人討論我我又無利益,我講我見到嘅情況啫~
我只係唔明「申請嘅原因」及「申請同唔申請嘅分別」…
大家「經常討論嘅人」,又唔會喺度「宣傳」,係度「宣傳」嘅,又無人回覆(雖然有人睇),所以我唔明「阻礙討論」嘅基礎係邊?
加上我認為呢D應該叫「分享」,唔係「宣傳」,起碼我個Case係咁

既然你唔想重覆,我又唔想改變我每周分享嘅習慣,我唯有鄭重係度同你申請
btw,我依然希望你可以解答我以下問題:
唔申請,我過往嘅發帖方式又有無犯規?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 senjohn 於 2013-12-24 02:25 AM 發表
唔好誤會,我唔係埋怨…亦無需要,反正有人討論我我又無利益,我講我見到嘅情況啫~我只係唔明「申請嘅原因」及「申請同唔申請嘅分別」…大家「經常討論嘅人」,又唔會喺度「 ...
申請後,按#1第三點處理,即必需於同一帖更新宣傳內容。
唔申請,按閣下的發帖方式屬於網台宣傳帖,會被移帖處理。

若同意申請後的安排,則批准貴台的宣傳專帖發佈。

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]