• 瀏覽: 19,453
  • 回覆: 75
  • 追帖: 3
在九龍城見到,轉入太子道,再行上觀塘繞道,冇車牌,左軚盤,兩個位坐三個人 。。。香港白炸全部唔見?

[ 本帖最後由 ypchana 於 2014-1-4 03:09 PM 使用http://i.discuss.com.hk/d/images/r10/androidD.jpg 編輯 ]

附件

scaledBitmap13888188910610.jpg(72.08 KB)

2014-1-4 03:01 PM

scaledBitmap13888188910611.jpg(76.17 KB)

scaledBitmap13888188910612.jpg(90.5 KB)

作為一個成年人,我們知道,這個世界沒有無原無故的著數,但有厚顏無恥的寄生蟲,偷偷地將福利變成權利。
精選汽車
停紅燈, 好過路權L

好似係鬼佬黎喎, 會唔會係外國領事館嘅車呢?
唔好乜野都入晒大陸數

引用:
原帖由 kaishing 於 2014-1-4 03:11 PM 發表
好似係鬼佬黎喎, 會唔會係外國領事館嘅車呢?唔好乜野都入晒大陸數
不是,我見黃皮膚亞洲人

作為一個成年人,我們知道,這個世界沒有無原無故的著數,但有厚顏無恥的寄生蟲,偷偷地將福利變成權利。
樓主當時唔報警?

管理員同看更有乜分別?
鄉土好多會員習慣網上扮專家,冇料扮四條,而且充斥打手及五毛....
打手常扮用家開POST分享, 然後幾個A/C一齊推POST

引用:
原帖由 kaishing 於 2014-1-4 03:11 PM 發表
好似係鬼佬黎喎, 會唔會係外國領事館嘅車呢?唔好乜野都入晒大陸數
外國領事車,一樣要掛牌,冇特權

[ 本帖最後由 ypchana 於 2014-1-4 03:29 PM 使用http://i.discuss.com.hk/d/images/r10/androidD.jpg 編輯 ]

引用:
原帖由 anfieldmc 於 2014-1-4 03:24 PM 發表
樓主當時唔報警?
很想報警,但我入沙田,跟到太子道分叉路口,我入沙田佢入觀塘繞道,冇理由一路跟著佢  。。。

會唔會甩掉咗尾牌呀?師兄見唔見佢有頭牌?

引用:
原帖由 ban十 於 2014-1-4 04:07 PM 發表
會唔會甩掉咗尾牌呀?師兄見唔見佢有頭牌?
頭牌都冇

引用:
原帖由 ypchana 於 2014-1-4 03:29 PM 發表

很想報警,但我入沙田,跟到太子道分叉路口,我入沙田佢入觀塘繞道,冇理由一路跟著佢  。。。

一定要報警,車牌都無,出咗事邊有得跟?
(雖然有人會話: 傻仔,好多車掛假牌都無得跟)

甩左唔知?!

咁舊嘅Fiat仲要係左軚,應該係Classic Cars會員,只要事前同運輸署申請老爺車行駛申請書便可,各項要求已列明在表格TD371A內

引用:
原帖由 Handsomecool 於 2014-1-4 04:35 PM 發表
咁舊嘅Fiat仲要係左軚,應該係Classic Cars會員,只要事前同運輸署申請老爺車行駛申請書便可,各項要求已列明在表格TD371A內
可以不用車牌?有三保嗎?

撞到人,不顧而去,點算?

引用:
原帖由 ypchana 於 2014-1-4 04:37 PM 發表
可以不用車牌?有三保嗎?撞到人,不顧而去,點算?
Ching去睇完Hong Kong Classic Cars Club嘅website,再望埋份TD371A就明白。
車輛、司機、保險、目的地等等都有要求,唔係隨便可以喺街行走。

引用:
原帖由 Handsomecool 於 2014-1-4 16:48 發表

Ching去睇完Hong Kong Classic Cars Club嘅website,再望埋份TD371A就明白。
車輛、司機、保險、目的地等等都有要求,唔係隨便可以喺街行走。

http://i.discuss.com.hk/d/images/r10/androidD. ...
獲益良多

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]