• 瀏覽: 12,914
  • 回覆: 150
962/962S/N962 黃金海岸---超特快Express---港島

提醒黃金海岸沿線既朋友過海切勿乘搭962B,以免途經另一區議會

N962應延長至服務屯門北一帶

屯門來往港島最好搭260X<>天星小輪
效益極低似乎說得太誇張吧?
屯門兆康兩個站上車的人至少佔一兩成客量
人數不下幾萬人

回覆 引用 TOP

2014世界盃,我地主場,大家有份!
典型廢青 如圖所示:
唔起都起左.
又唔係你有份起,你鍾意點樣馬後砲都得架啦

回覆 引用 TOP

需於網上購買火車/高鐵票小提示
內地儲值卡綜合討論區

毒蛇:有個位數字班次的就唔係廢線
962/962S/N962 黃金海岸---超特快Express---港島

提醒黃金海岸沿線既朋友過海切勿乘搭962B,以免途經另一區議會

之前提到高鐵同西鐵係兩回事,其實輕鐵同西鐵一樣係兩回事,始終輕鐵0既角色只係接駁西鐵同響屯門,天水圍,元朗間服務,但如果西鐵去唔到屯門,其後果係災難性.如果用返高鐵唔應該響錦上路設站呢個概念套用返響西鐵上,道理係一樣

人愈大,愈要懂得考驗別人,因為過程中亦是對自己能力的一種考驗

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Sita1004;1017 於 2014-4-16 12:25 PM 發表

係天水圍最多人搭

所以應該縮短至天水圍,加密西鐵班次,令元朗區居民受惠
天水圍站兩端有無道岔先?

人愈大,愈要懂得考驗別人,因為過程中亦是對自己能力的一種考驗

回覆 引用 TOP

附件

mobile_1.jpg(97.39 KB)

2014-4-16 12:31 PM

引用:
原帖由 Sita1004;1017 於 2014-4-16 12:31 PM 發表

有,而家朝早已有特別班次停果條側線
咁都得,不過如果話只係做到天水圍又唔ok喎,始終都要做埋屯門客

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 KV8102 於 2014-4-16 12:10 PM 發表

非也,天水圍peak  hour 上車都難。

由此可見,姐係屯門兆康有高客量啦
五分鐘一班屯門車夠唔夠載?

我覺得應該即時視乎天水圍&兆康客量決定用兆康dn end既渡綫/TIS pocket track掉頭

輕鐵愛車:1052、1033、1101
如果 禍與福都躲不過  就每天當沒明天 捉緊愛人過
將生活還給我 做每天必修功課  就算知歲月無多 無憾的生存過
在愛惜中離座 已經不錯

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 mm2mm2 於 2014-4-16 01:06 PM 發表

由此可見,姐係屯門兆康有高客量啦
五分鐘一班屯門車夠唔夠載?

我覺得應該即時視乎天水圍&兆康客量決定用兆康dn end既渡綫/TIS pocket track掉頭
五分鐘一班屯門車夠唔夠載?--一定唔夠,所以除0左班次要夠密,系統亦要穩定,特別係屯公間唔中塞到爆
我覺得應該即時視乎天水圍&兆康客量決定用兆康dn end既渡綫/TIS pocket track掉頭--呢個難,始終仲有屯門客呢

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]