[Q&A][購物飲食] 梨大的baviphat店

梨大的baviphat店 E-mail 此主題給朋友

聽說果度賣d化妝品護膚品好平,有無人去過?
唔知真定假..

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
上星期去過,由於我最後一日先發現呢間鋪,
買既野唔算多,係好平,市價超過 20000W 既野平均平 3000-4000W。
疑點係連 3CE 都可以賣到 7 折 ,
洗面機可以平出面一半 ....。

店內都發現好多香港人掃貨,其中聽到有人講係「水貨」...
同埋發現到有好多一 PACK NATURE REPUBLIC 既 MASK 其實係人地鋪頭既贈品,
(後面寫住「NOT FOR SALE」,但佢賣 3000W 一 PACK)
我去時,佢上緊貨,見到佢 D 紙箱真係各大品牌既紙箱黎架喎 ...

我買左一PACK 10 包 DERMAL MASK、INNISFREE CREAM、3CE 遮瑕膏、洗面機。
其中 3CE 遮瑕膏 我響弘大旗艦店都買左支,拎番黎比較真係冇分別 ...

INNISFREE CREAM 底就有寫係今年 3 月製造,「擺得耐先放出黎賣」既假設又唔成立 T0T

有人話呢間店可能係趁正店做 SALE 時大手入貨所以咁平 ~

如果你話佢係假貨,佢又冇可能可以開正響人地正貨鋪頭隔離咁耐都唔執 ...

所以我都好想知呢間野究竟係點運作 =_=

回覆 引用 TOP

批發價可以37折至5折咁上下
所以也有可能係真貨
自己小心選購

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 tinelovesa 於 2014-4-25 08:06 PM 發表

上星期去過,由於我最後一日先發現呢間鋪,
買既野唔算多,係好平,市價超過 20000W 既野平均平 3000-4000W。
疑點係連 3CE 都可以賣到 7 折 ,
洗面機可以平出面一半 ....。

店內都發現好多香港人掃貨,其中聽 ...
謝謝你tinelovesa!
我黎緊去韓國都想去下呢間,聽你講真係好平...
3CE折真係好平好平..
想問有無3CE 的指甲油?
有沒有IOPE,banila co. 同hera 呢d牌子的cushion呢?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 小蝶lg 於 2014-4-25 09:51 PM 發表

謝謝你tinelovesa!
我黎緊去韓國都想去下呢間,聽你講真係好平...
3CE折真係好平好平..
想問有無3CE 的指甲油?
有沒有IOPE,banila co. 同hera 呢d牌子的cushion呢?
假如你有時間去 2 日梨大的話,
我建議你最好都去專門店買一支,去 BAVIPHAT 買一支,比較下有咩唔同先,
覺得安心先好買 XD 我地呢 D 不負責任講評黎架 (笑)
不過講真如果係假貨冇可能抄到咁足,都冇可能其他正貨鋪頭唔投訴佢 XD

戈度都好似有 3CE 指甲油,但如果太熱門戈 D 色號應該會冇貨 ~
因為我要幫朋友買支唇膏,問過弘大同明洞既 3CE 都冇貨, BAVIPHAT 都冇 ~~

BANILA CO. 我記得有賣啊,佢有 D 放響店面,有 D 放左響房 (貨架)入面 (房入面多款 D )
妝前乳、卸妝膏都見到有,但 CUSHION 就唔覺有 ~
IOPE 同 HERA 都好似唔多覺眼 ~

回覆 引用 TOP

唔該哂!
5月尾去睇下先!
我都覺佢無理由抄到咁足同咁明目張膽掛...

回覆 引用 TOP

3ce甲油我覺得不好用
未用的放哂

試清楚才好買

回覆 引用 TOP

反而我好鐘意3CE d指甲油@@
佢好快乾,d色又靚
咁你用開邊d好推介?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 小蝶lg 於 2014-4-26 11:20 PM 發表

反而我好鐘意3CE d指甲油@@
佢好快乾,d色又靚
咁你用開邊d好推介?
最近用innisfree gel甲系列及
Givenchy

好怕甲油咁臭。。。

回覆 引用 TOP

Givenchy 係邊度有?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 小蝶lg 於 2014-4-27 12:08 AM 發表

Givenchy 係邊度有?
2次也在Shilla duty free買
今次買3支有85折(vip金咭)
想買Chanel,但冇折,sales又黑口黑面

回覆 引用 TOP

3ce 甲油OK呀,易搽又快乾

回覆 引用 TOP

baviphat本身自己係一個牌子黎架wo...
我上網search過 梨大個間baviphat已經無係baviphat既官網出現
一間舖掛住人地個名賣其他牌子既化妝品護膚品
你唔覺得好奇怪咩
成個舖面寫晒簡體字 好有可能根本係大陸假貨運過去賣
就算免費派我都唔會去買

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ching5220 於 2014-4-28 10:16 PM 發表

baviphat本身自己係一個牌子黎架wo...
我上網search過 梨大個間baviphat已經無係baviphat既官網出現
一間舖掛住人地個名賣其他牌子既化妝品護膚品
你唔覺得好奇怪咩
成個舖面寫晒簡體字 好有可能根本 ...
所以要自行衡量
如果自己好熟果件產品, 一定分得出

我就係入到房, 見到有一樣產品的包裝印刷跟自己用開的有些出入
就打退堂鼓

情況會不會似香港出名的 莎X
香港人唔會去買
只有遊客買
有些產品可能是快到期
有人買了SK2 神仙水....無味, 換了又係無味
店即退錢

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 abc090330 於 2014-4-29 09:27 AM 發表

所以要自行衡量
如果自己好熟果件產品, 一定分得出

我就係入到房, 見到有一樣產品的包裝印刷跟自己用開的有些出入
就打退堂鼓

情況會不會似香港出名的 莎X
香港人唔會去買
只有遊客買
有些產品可能是 ...
莎X香港人都會去買
但呢間梨大baviphat真係假到無朋友
所有產品tag都係用簡體字寫
韓國本土人又點會走去買
應該係大陸假貨市場運過去賣
然後大陸人去韓國旅行又貪平自己買返
又或者D偽韓國代購走去扮代購
總之就好恐怖

回覆 引用 TOP

17 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。