• 瀏覽: 18,427
  • 回覆: 6
  • 追帖: 1
如題
請問浸大國際學院傳理副學士升學率高嗎?
謝謝!

引用:
原帖由 kokila302 於 2014-5-13 10:46 PM 發表
如題
謝謝!
拿老老實實,揀副學士讀,一定係cccu同hkcc行先,其次space,之後先好揀cie
PS:過來人

引用:
原帖由 altontt 於 2014-5-14 07:52 PM 發表

拿老老實實,揀副學士讀,一定係cccu同hkcc行先,其次space,之後先好揀cie
PS:過來人

點解?cie唔係親生仔報bu自資有著數咩?

引用:
原帖由 kokila302 於 2014-5-13 10:46 PM 發表
如題
謝謝!
講真,每年由asso升到ugc只係得三成人到咋,升唔升到睇自己努力浸大傳理收好高,起碼cgpa 3.8先有面試機會Cie 好在係報Bu自資果時會照住親生仔
最好係睇自己想讀咩科 再睇課程結構,睇下自己邊間讀起黎會得心應手
Cie 兩年內係要修兩個pe 科 2 credit

我大前年讀CIE既ASSO, 讀左一年就升左城大UGC BACHELOR
我個人認為所謂入學率其實唔重要, 我當時咩都冇諗, 一心只係想快D博返上大學, 結果SEM 1成績唔錯就升到了, 所以盡力做好所有功課同考試比擔心入學率更加重要, 加油!

引用:
原帖由 devil-will 於 2014-5-14 09:41 PM 發表
講真,每年由asso升到ugc只係得三成人到咋,升唔升到睇自己努力浸大傳理收好高,起碼cgpa 3.8先有面試機會Cie 好在係報Bu自資果時會照住親生仔
最好係睇自己想讀咩科 再睇課程結構,睇下自己邊間讀起黎會得心應手
...
應該咁講啦,你係想讀傳理既既咩先,journal就好似得bu asso有開,而且今年升返journal既ugc率都ok,如果係其他media科,唔需要特別揀cie,同埋唔洗3.8以上先有得in咁高,我知有人3.5,甚至更低,今年都收到journal offer,同埋我暗啞底覺得journal會睇樣收生

加多句,BU ugc係絕對唔會特別照顧親生,有D科甚至係會對親生仔有偏見,只係BU CIE既top up先會照顧親生

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]