• 瀏覽: 27,541
  • 回覆: 75
  • 追帖: 7
raykei 謝謝你的回覆
CT Scan 報告出左, 發現輸取管有黑點...肺部有黑點, 盤骨有黑點..
醫生建議老爺照埋PEST scan, 不過唔知QE 要排幾耐....
點先為之無逼切性?

回覆 引用 TOP

請問大家近況如何?我前2日都確診grade 1, 我只是30歲

Hi ! 我係7 月確診的,我都係三十幾歲。我做左手術切除腫瘤啦,你呢?

引用:
原帖由 colleenkk 於 2017-8-12 11:39 AM 發表

Hi ! 我係7 月確診的,我都係三十幾歲。我做左手術切除腫瘤啦,你呢?

引用:
原帖由 colleenkk 於 2017-8-13 09:40 PM 發表

我4月做,1星期後狂出血入左QE一星期,QE自動幫我排左regular 3個月check, 11月中check第二次。

心理上最辛苦,明明醫生話好返,又怕復發,有時有D頭暈身興又開始怕有其他野

你有冇咩不良飲食?

回覆 引用 TOP

大家有冇復發過?

引用:
原帖由 nickcho916 於 2018-1-2 08:03 PM 發表

大家有冇復發過?
你Grade 1沒有切除膀胱,只是切除腫瘤,對嗎?

引用:
原帖由 raykei 於 2018-1-2 08:17 PM 發表

你Grade 1沒有切除膀胱,只是切除腫瘤,對嗎?
沒有,當時一粒乳頭狀1.8cm

9個月了,有3個月check 膀胱鏡,其實跟進要唔要做埋x ray/CT scan?

我二期已切除整個膀胱,而家每半年去抽血同照X ray檢查。
每年做一次scan.
5月就夠5年了。

引用:
原帖由 nickcho916 於 2018-1-2 11:36 PM 發表

沒有,當時一粒乳頭狀1.8cm

9個月了,有3個月check 膀胱鏡,其實跟進要唔要做埋x ray/CT scan?
有得做埋ct scan當然最好

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 raykei 於 2018-1-3 05:54 AM 發表

我二期已切除整個膀胱,而家每半年去抽血同照X ray檢查。
每年做一次scan.
5月就夠5年了。
CT scan?
政府or 私家?

引用:
原帖由 nickcho916 於 2018-1-3 11:04 AM 發表

CT scan?
政府or 私家?
政府做,大概下年一次

引用:
原帖由 raykei 於 2018-1-3 11:06 AM 發表

政府做,大概下年一次
請問閣下年齡?
你私家搵邊個醫生?
祝大家身體健康!

回覆 引用 TOP

提示: 違規內容已被屏蔽
我想問下血尿係咩野色紅色 黑色定深黃啡 係好明顯屙緊果時就見到 定屙到落廁所先好似滴血落水到化開哂咁

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]