• 瀏覽: 16,112
  • 回覆: 36
  • 追帖: 2
呢排屋企人成日打哈痴,唔知係咪灰塵或者塵蟎做怪?見網路有唔少人推薦用防敏感吸塵機、除塵蟎機呢d來消除過敏源,但自己未試過唔知效果如何?有冇用家可以比d意見我?thanks!

熱賣及精選
我用了三個月, 好似作用不大。

我覺得吸塵機比較實用,我都用緊,吸力好過一般吸塵機,效果都算滿意,但體積可能就大咗少少

引用:
原帖由 平凡日子 於 2014-7-22 10:09 AM 發表

我覺得吸塵機比較實用,我都用緊,吸力好過一般吸塵機,效果都算滿意,但體積可能就大咗少少
咁用落會唔會好唔方便?請問你用邊牌邊款?

仲有想問下有冇jm用過水濾式?可否分享下心得?

引用:
原帖由 007女王 於 2014-7-22 04:30 PM 發表

仲有想問下有冇jm用過水濾式?可否分享下心得?
Rainxx勁多人推,一機多功能,我家姐之前有諗過要買,但價錢實在太貴,所以依家仲未出手

rainx 成幾皮野...

比人呃防敏感邊有咁神奇
正確是你個人防止接觸致敏源
封鎖間屋,吸塵機自已去吸切不多,

引用:
原帖由 007女王 於 2014-7-22 04:28 PM 發表

咁用落會唔會好唔方便?請問你用邊牌邊款?
我買Miele S8330,雖然體積大少少但都算幾方便使用,佢要裝塵袋,差唔多三個月換一次袋就得,用咗一陣都覺得方便過之前果部舊機,樓上jm講啲啱,其實過敏源係冇辦法完全去除,但我覺得防敏感吸塵機可以改善幫助降低呢個情況,最少依家唔會經常見到d塵飛來飛去

rainx太高貴了,要2萬幾,我周圍都有人買,所以真係好多有錢人 佢體積就真係大,但功能有冇咁勁我就唔係好清楚

補返張相:

附件

raycop smartbaby_200p.jpg(39.59 KB)

2014-7-25 12:14 PM

raycop smartbaby_200p.jpg

引用:
原帖由 平凡日子 於 2014-7-25 09:54 AM 發表

我買Miele S8330,雖然體積大少少但都算幾方便使用,佢要裝塵袋,差唔多三個月換一次袋就得,用咗一陣都覺得方便過之前果部舊機,樓上jm講啲啱,其實過敏源係冇辦法完全去除,但我覺得防敏感吸塵機 ...
想問下呢部吸力有幾多W?大約幾錢?thx

引用:
原帖由 MESSI_SUNSHINE 於 2014-7-25 12:14 PM 發表

補返張相:
多謝分享

其實乜都係假, 最重要係經常打掃,所以千其唔好買部又重又難打開又難處理既,簡簡單單用吸塵袋,馬力夠,每星期最少吸1次,3-4個月換1次袋,就已經合標淮,我習慣用白醋+水抹地,乾左冇味,冇殘留。亦要留意屋企任何清潔劑,都儘量唔好用刺激性及有殘留,唔好用剎蟲水,蚊香.......屋企人既過敏應該會有好轉。

細細部果D除塵蟎吸塵機冇用,吸力又吾大,機既殺菌燈跟本起吾到作用,
殺菌燈最起碼要照足15分鐘先有用,試問又點會有人用個呢D機去照同一個位置15分鐘。
如果想用殺菌燈,就直接買支大W數殺菌燈照半小時到一小時,
照既時候要關門,人和動物要離開。

聽醫生講成日打哈痴,好多時都同塵蟎有關,
訓覺既地方最多,
唯一最保証有效既方法就係買防塵蟎套,套住你訓覺時用既用具。
如果係塵蟎引起過敏,直接去買防塵蟎套啦。
上YOUTUBE有好多片講塵蟎。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]