• 瀏覽: 45,619
  • 回覆: 372
  • 追帖: 3
引用:
原帖由 dannyho118 於 2014-10-31 11:17 PM 發表

讀書仔起碼都有,但咁樣都可以死,就足以証明lifer點奮鬥根本無明天,何來再戰明天

我又唔係咁睇
如果無暴動,讀書仔死0個日已經出返去
雖然佢已經死0左,但除0左佢用一生去救贖自己,仲影響埋奀仔,等佢行返正途
都算係另類再戰明天
奀仔應該會係第二個讀書仔

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
一句講晒 知識改變命運 讀書仔全靠讀書才可以出去(沒死的話) 石仔學他 不過看金庸 葉世響都學看佛經

回覆 引用 TOP

奀仔有份暴動 無希望了

回覆 引用 TOP

收視都幾低下

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 QueenQQ 於 2014-10-31 11:01 PM 發表

套劇set咁多lifer背景,竟然無繼續case by case故事發展,只求其交代三兩個間場,主打舖排葉世響攪事到final逃獄大龍鳳,睇完都不知何為懲教,無個可以再戰明天
好好變好係佢本質好,有仔有佬有希望 ...
同我所o念一樣
好背景,廢劇本,完全唔知睇左咩出黎,d劇情薄到呢
歪仔條線好似會有後著咁,點知好似無左
仲睇落好似cut左好多野,本身系咪有30集架?

子珊啟華,唔知本身感情編得唔好定佢地堅唔襯,完全無feel,我估本身叔姪情變感情真系要凝造,系無乜劇情之下,就1個禮拜系一齊=.=

MAX、SPEED、globe、M娘(四期)、AKB48(神七)、少女時代、f(x)、BoA、T-ara、IU、SECRET、4minute、MissA、GP Basic
my_youtube<~~

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 cying1389 於 2014-10-29 04:16 PM 發表
好討厭個假髮
Agree

Turbo

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 三文魚丼 於 2014-10-31 11:07 PM 發表
都話改左劇本, 你有無睇我地之前既討論架
日日咁多人留言睇得幾多呀 你唔滿意咪唔好re我

回覆 引用 TOP

tvb.com死咗網

違規內容<<<---香討可以擅自修改會員個人簽名嘅內容???

回覆 引用 TOP

係呀mytv睇唔到

回覆 引用 TOP

同上一套差太遠...
上一套有成10個討論區.....

不過呢套D 英文歌好好聽...條感情線可以再做得好D
同上套播來播去都係同一首
呢套就優勝好多

呢首D英文歌唔知點解我諗起衝上雲宵...

回覆 引用 TOP

讀書仔度睇到我眼濕濕

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 futako545 於 2014-11-1 12:45 AM 發表
同上一套差太遠...上一套有成10個討論區.....不過呢套D 英文歌好好聽...條感情線可以再做得好D同上套播來播去都係同一首呢套就優勝好多呢首D英文歌唔知點解我諗起衝上雲宵...
呢套唔係播黎播去都係果首i believe咋咩?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Elaine-L 於 2014-11-1 02:23 AM 發表
  讀書仔度睇到我眼濕濕
me2好慘

回覆 引用 TOP

片尾首英文歌歌名係咩?

回覆 引用 TOP

其實再戰明天個劇本係好好。有得發揮個個lifer有晤同背景其實好有得發揮。
但d時間去晒無謂愛情線。。。 尤其係徐子姍同吳啟華。。。
omg.. tvb可晤可以晤好晒時間寫愛情也

讀書仔個到好有深度
正﹗﹗﹗

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]