• 瀏覽: 45,589
  • 回覆: 372
  • 追帖: 3
引用:
原帖由 WorldPriest03 於 2014-10-31 10:19 PM 發表

以我所知,唔係撞死人,要撞好多次才會判到坐監...

所以我才奇怪,梁錚五集前仲在外面,結局去了坐監...
都未定罪,點會咁快坐,唔係有保釋既咩

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 stupidmomo 於 2014-10-31 10:30 PM 發表

之前又有人話王浩信會坐監

咁應該係誤傳,如果坐過,cut左,咁最尾佢都唔會有份震壓,不過佢唔係已經轉左去做教官,又會關佢同黃德斌事 Q SIR走佢殺 葉世響,以MAN SIR性格一定會渣正黎做,就算佢唔出聲,葉世響點會唔投訴, Q SIR又會冇事

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 QueenQQ 於 2014-10-31 11:01 PM 發表

套劇set咁多lifer背景,竟然無繼續case by case故事發展,只求其交代三兩個間場,主打舖排葉世響攪事到final逃獄大龍鳳,睇完都不知何為懲教,無個可以再戰明天
好好變好係佢本質好,有仔有佬有希望 ...
連唯一一個可以再戰明天既讀書仔都死埋,戰乜鬼,奀仔開始讀書,讀乜鬼,讀到可以出獄果日就會死

回覆 引用 TOP

呢套劇所有愛情線都把鬼, CUT晒佢, 講多D監犯既故事好過, 好似傻珠.石仔點解會坐監咁

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 cheesecake01 於 2014-11-1 07:28 AM 發表

其實再戰明天個劇本係好好。有得發揮個個lifer有晤同背景其實好有得發揮。
但d時間去晒無謂愛情線。。。 尤其係徐子姍同吳啟華。。。
omg.. tvb可晤可以晤好晒時間寫愛情也

讀書仔個到好有深度
正﹗﹗﹗
其實個劇本真係可以,扣除感情戲最好,雖然比唔上忠奸人使徒行者,呢個真係好有深度好勵志劇集,又唔係淨講lifer仲會講女囚犯同考懲教班人,呢三個劇都可以話近年tbb最好劇集

[ 本帖最後由 dannyho118 於 2014-11-1 09:09 AM 使用http://i.discuss.com.hk/d/images/r10/iphoneD.jpg 編輯 ]

回覆 引用 TOP

讀書仔封信好感動... 難得冇話好煽情同做作
內容平淡得嚟又好有意思, 再加埋Man sir幻想讀書仔出翻嚟.... 講真成套劇最好睇得呢part

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 芯雪 於 2014-11-1 03:52 AM 發表

呢套唔係播黎播去都係果首i believe咋咩?

仲有一首《讓一切隨風》

風中風中 心裡冷風 吹失了夢
事未過去 就已失蹤 此刻有種種心痛

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 丫淼 於 2014-11-1 10:25 AM 發表

其實韋家雄都唔駛救吳啟華,唔信吳啟華無辦法搞店豹哥
葉世響之所以殺讀書仔,係因為唔抵得佢可以出獄

回覆 引用 TOP

尐愛情線真係糟蹋咗套劇

違規內容<<<---香討可以擅自修改會員個人簽名嘅內容???

回覆 引用 TOP

成套劇覺得演得最好(比較多戲份)係王浩信,新女千雪都ok,佢同德斌的年紀都相差很大,但佢地呢對演起上嚟又覺令人接受,比較自然唔會扮低B.那對叔姪戀,想起都毛管棟,今日他們和好時問左個朋友估佢地年齢相差幾大,佢話30歲,吖,相差30的戀情又有幾多人想睇??

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 窩丕爬 於 2014-11-1 08:43 AM 發表

都未定罪,點會咁快坐,唔係有保釋既咩
所以唔明點解監獄暴動後,即時去了探監?超時空劇情?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 nodrink 於 2014-11-1 11:31 AM 發表

成套劇覺得演得最好(比較多戲份)係王浩信,新女千雪都ok,佢同德斌的年紀都相差很大,但佢地呢對演起上嚟又覺令人接受,比較自然唔會扮低B.那對叔姪戀,想起都毛管棟,今日他們和好時問左個朋友估佢地年齢相差 ...
我唔明子珊幾歲時被金魚佬帶入草叢,但又話無被強姦,即是點?草叢做了甚麼無強姦?咁點算不幸回憶?

回覆 引用 TOP

好唔捨得,監倉部分好睇,因為好奇住監生活

感情線好重口味,對對都好似唔多正常,

希望有下集

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 窩丕爬 於 2014-11-1 08:47 AM 發表

咁應該係誤傳,如果坐過,cut左,咁最尾佢都唔會有份震壓,不過佢唔係已經轉左去做教官,又會關佢同黃德斌事 Q SIR走佢殺 葉世響,以MAN SIR性格一定會渣正黎做,就算佢唔出聲,葉世響點會唔投訴, Q SIR又會冇事 : ...
暴動果埸,單立文罵個監犯同黨捉個AO都捉唔到...

懲教署AO點會咁易被你捉住/挾持,吳啟華後尾都一個打幾個啦.

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]