[綜合資訊] NAVITIME鐵路乘換案内APP使用『有更新#157』(歡迎新手參考)完全不需輸入文字

本主題由 青森冬雪 於 2019-4-27 12:27 PM 提升
引用:
原帖由 neotimess 於 2014-11-30 03:17 PM 發表
iPhone 有無類似既?
iphone唔清楚,你試下自己搵下!

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 cannyman 於 2014-12-1 03:15 AM 發表

我十月二十號左右安裝,而家已經個幾月,冇收費喎!

如果啱用,買個app又唔係好貴,我會豪比佢

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 超齡姑姑 於 2014-12-1 09:56 AM 發表
如果啱用,買個app又唔係好貴,我會豪比佢
其實個app操作都唔錯,唯獨是鐵路圖唔齊!

回覆 引用 TOP

多謝CC姐介紹, 剛 download 慢慢試!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 mikasa 於 2014-12-1 10:08 AM 發表

多謝CC姐介紹, 剛 download 慢慢試!
Sa姐好似玩野咁款

其實我舊年去東京dl過,後尾delete咗,搵極又搵唔返,之後去咗兩次都係自駕,剛啱想搵出黎下個月去大阪,就出咗呢個post,又幫咗我一把

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 cannyman 於 2014-12-1 08:59 發表

iphone唔清楚,你試下自己搵下!

圖一jorudan嘅,圖二navitime

Navitime 可地圖click地方(圖三、四)

兩者都係hong kong apple AppStore下載

編輯
]

附件

mobile_1.jpg(102.27 KB)

2014-12-1 10:22 AM

mobile_2.jpg(89.23 KB)

2014-12-1 10:22 AM

mobile_3.jpg(144.76 KB)

2014-12-1 10:26 AM

mobile_4.jpg(154.46 KB)

2014-12-1 10:26 AM

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 超齡姑姑 於 2014-12-1 10:15 AM 發表

編輯
]

附件

scaledBitmap14174007109130.jpg(34.65 KB)

2014-12-1 10:25 AM

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 cannyman 於 2014-12-1 10:24 AM 發表

你下月去大阪試下download 埋左下角個car navi,自駕用幾好,可以對比下渣車個gps分別,不過呢個app要在日本先開到黎睇,同埋佢有埋油站入油既報價!呢幾個app全部都要到play store japan先搵到、裝到!
唔該晒⋯原來今日已經係12月,唔係下個月,係19日後

回覆 引用 TOP

如果要下載日本版既app,要開多個google account 喎,之後同步就得!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 cannyman 於 2014-12-1 10:37 AM 發表

如果要下載日本版既app,要開多個google account 喎,之後同步就得!

我阿女一向用日本iTunes,叫佢搞

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 超齡姑姑 於 2014-12-1 10:15 AM 發表

Sa姐好似玩野咁款

其實我舊年去東京dl過,後尾delete咗,搵極又搵唔返,之後去咗兩次都係自駕,剛啱想搵出黎下個月去大阪,就出咗呢個post,又幫咗我一把

htt ...
玩野 .... 我其實係 ............... 真心的

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 超齡姑姑 於 2014-12-1 10:29 AM 發表

唔該晒⋯原來今日已經係12月,唔係下個月,係19日後
咁快又出發,上次隻油雞好似我未睇晒
俾條 link 黎我費事搵

回覆 引用 TOP

多謝大師姐用心分享

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 mikasa 於 2014-12-1 10:45 AM 發表

咁快又出發,上次隻油雞好似我未睇晒
俾條 link 黎我費事搵
http://www.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=24013781

多謝sa姐支持先,新手流流地唔好介意

今次去大阪睇燈飾

回覆 引用 TOP

多謝分享!本身有裝呢個App,不過唔係几識用,睇完教學之後先知到噤好用!

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。