• 瀏覽: 2,949
  • 回覆: 9
部門面試完一星期之後叫我填翻criminal record checking張form,

請問係咪所有in左的都要填?定係成功的先要填?
thanks

回覆 引用 TOP

似乎想請你

回覆 引用 TOP

多謝ching回應
我係怕佢地手續上發覺漏左波,依加補翻,所以係人人(成功與否)都要填翻

回覆 引用 TOP

咩部門? 唔係in果日已經要填?

回覆 引用 TOP

In果日已經即日填左

回覆 引用 TOP

多謝咁多位回應
就係奇囉,in個日無叫填,當日我都無見其他人填。過左幾日就叫我補。所以先諗會吾會有d部門係倒轉做(即成功先叫你填)。當然我心理上梗係希望淨係成功先有得填啦,但好像有d吾妥~~

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 maas 於 2014-12-9 09:34 PM 發表

多謝咁多位回應
就係奇囉,in個日無叫填,當日我都無見其他人填。過左幾日就叫我補。所以先諗會吾會有d部門係倒轉做(即成功先叫你填)。當然我心理上梗係希望淨係成功先有得填啦,但好像有d吾妥~~
正路就所有申請者都要填
如果話面試PASS 先要做手續的話

何不一開始 唔理三七二十一
即刻面試, 面試成功才安排做其他手續呢
例如 check 文件, 填form 等

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 soulic 於 2014-12-10 05:50 AM 發表

正路就所有申請者都要填
如果話面試PASS 先要做手續的話

何不一開始 唔理三七二十一
即刻面試, 面試成功才安排做其他手續呢
例如 check 文件, 填form 等
我諗我同call report mixup左:'(

回覆 引用 TOP

GF200? 個人覺得係大機會的

當然, 係咪人人都要交, 好睇部門做法。我試過去到Interview人人都要填GF200, 但有填的一班朋友全部無請;亦試過有部門俾定份GF200我,有消息通知先要交

公務員資訊Blog地址 http://control228.blogspot.hk/

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 control228 於 2014-12-10 10:32 AM 發表

GF200? 個人覺得係大機會的

當然, 係咪人人都要交, 好睇部門做法。我試過去到Interview人人都要填GF200, 但有填的一班朋友全部無請;亦試過有部門俾定份GF200我,有消息通知先要交
thanks for replying!
份form叫「香港特別行政區政府職位申請書補充資料 Supplementary Information for Application Form for Employment with the Government of the Hong Kong Special Administrative Region」應該不是GF200。無編號,兩版紙,只係NCSC空缺

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]