• 瀏覽: 67,986
  • 回覆: 82
  • 追帖: 4
相信買車既人都會遇過依個煩惱
同樣預算,買二手可以買高幾級既車
你地如何取捨?

投票項目 ( 單選 ) 參與人數 512

1. 二手
2. 全新
二手買高幾級

引用:
原帖由 20210358 於 2015-9-9 10:25 AM 發表

全新
幾年前揀全新c63都冇揀到二手911

就算新車C63 VS 新車911 , 我都買C63

波子個樣唔岩口味

買二手車要好小心, 第一要考慮同邊個買, 直接同朋友買都還好, 同d唔識既人買就要小心再小心, 尤其是車行改咪錶唔在講, 個個以為個二手價好平好低, 完全錯哂, 新車貼住啦! 其次維修問題, 我奉勸各位買二手車既朋友, 首先要自己車房驗完車同(過左7年車的話) 政府驗車先好比訂, 然後過戶時先同時比尾數, 因為太多奸商。

哈哈, 可唔可以係全新既明日之星

新車!

引用:
原帖由 P85D 於 2015-3-31 11:55 AM 發表

錢多買新車,想慳錢買二手車!

條題係講以相同車價作考慮,錢多的話,你可以考慮二手車,以相同價錢換取更高的享受,萬一有額外維修開支,亦不致構成太大負擔

買新車安心好多

我正睇緊兩架完全唔同車

1. Ford C-Max 全新 24.9萬
2. Toyota Previa 2012 約 22-23萬

請問大家點睇?

新既好,二手有事,修理費分分鐘洗錢仲勁

如果2011年Audi a5 1.8T sportback vs  全新vw golf trendline, 哪個較好的選擇?

brand new of coz!

冇得比較。40w的新車同40w的二手車。系唔同級別唔同感覺。
前提如果二手車保養好冇裝浸的話
我一定系選二手車。點解?寧為玉碎,不作瓦全。新車年年有,你追得幾多?就算新車一落地都打9折或者85折啦。46買部新520不如40萬買部上款740或者730。揸出去都唔同啦...ching

引用:
原帖由 ballcow10 於 2015-4-12 12:52 AM 發表

當你70萬買架三四手00 01法拉利 , 都好過用60萬買架14/15全新垃圾BENZ... 邊有得比..
冇錯,揸出嚟冇人會理你系新定舊。只系知道你揸法拉利。

你上網查下, 嚇死你! Au 記出名一過保養期整到你暈,八成Au 記車主投訴, 得一兩話無野整, 你諗清楚先好。

呢兩間應該好有關係,v記出事連累A記車。

我個人就肯定避開尼兩個品牌既車。
引用:
原帖由 cmyau 於 2015-10-24 07:53 PM 發表
如果2011年Audi a5 1.8T sportback vs  全新vw golf trendline, 哪個較好的選擇?

二手先好

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]