• 瀏覽: 13,873
  • 回覆: 38
我皮膚比較敏感,想問下有咩防曬啱用?

mioggi,obris,shiseido呢d牌子,有sis用過嗎?好冇用?

熱賣及精選
我都係敏感皮膚,我會用e美果d防曬

唔係hard sell ,咩咩box120蚊今期果支防晒真係幾好,陣味我最like,自己睇下
我都好敏感,但我用sofina無事

我老公託佢朋友,喺日本買左,呢一枝Sofinage最強防禦防曬乳液,SPF50+/PA++++32清爽型ge防曬比我用,不過,我諗香港都應該有得買ga,妳去卓悅,又或者sasa/colourmix到問下d職呢~

同埋妳可以試下用下呢一枝,日本資生堂,防曬專科礦泉水感防曬霜防曬乳ar~

引用:
原帖由 CHOCO妹 於 2015-5-15 09:36 PM 發表
我都係敏感皮膚,我會用e美果d防曬
有咩牌子可介紹,我都想買防敏防曬

我有個朋友佢,而家都用緊呢一枝,日本入口Freeplus牌子,ge芙麗芳絲防曬美容液(低刺激),就算有敏感皮膚,照用都冇問題,嘻嘻~~~~

用緊外國既牌子
物理防曬 仲吸油 防敏

妳可以試下呢一枝,日本資生堂新dprogramge防曬乳液SPF25(30g)喎~~~

容量:30g

防曬指數:SPF25PA

使用對象:敏感肌膚及普通肌膚

製造國:日本

寶貝介紹:
在防曬的同時,還可以提高上妝質量,是一種可以全天候滋養您肌膚的美容液。

因為是專為敏感肌膚設計的專業護理美容液,防曬指數為25,所以非常適合每天使用。

用後幹爽,不粘膩,長期使用可以使肌膚光滑,透明。

保護您的肌膚不受到紫外線和幹燥的侵擾,從早到晚持續保持您美麗肌膚。

外形小巧輕便,魅力銀灰色。最適合忙碌的OL族。

針對典型症狀、不穩定肌膚的專業調理品牌!4個系列分別針對4種皮膚症狀,特別推薦給有皮膚困擾的女性!

日本最高口碑之一的dprogram專業調理護膚品牌。由資生堂與日本尖端臨床皮膚科專家一起研發,以溫和,低刺激,保濕,防敏感為基礎,專門針對:「油性肌起痘」、「混合性肌反複失衡」、「超幹性肌發紅敏感」、「老化性幹燥失衡」,四種常見不穩定皮膚症狀,專業調理,集中改善,使皮膚恢複並保持正常穩定飽滿的狀態,持續水油平衡。

新版DProgram業界好評最贊特點:

普通護理品無論高端低端,大都是針對比較穩定、無病理症狀的肌膚研製的,對於穩定飽滿的肌膚,使用高端護理品會使其更加飽滿年輕。但對於目前常見的不穩定的肌膚:「油性肌起痘」、「混合性肌反複失衡」、「超幹性肌發紅敏感」、「老化性幹燥失衡」,四種最典型的症狀,即使普通高級護理品也不會給你帶來改善的實感。
DProgram專門針對這4種典型症狀!不只是抗敏感,真正解決你的肌膚煩惱!比皮膚科的藥方更能長期保持你肌膚的穩定!

全系列適用任何年齡層。不穩定症狀肌膚最佳推薦系列。
年日本新款,無香料,防腐抗菌劑無添加,完全不刺激,
新款採用資生堂最新全抗菌工藝生產製造,新設計按壓泵容器更能防止雜菌進入瓶內,
保證最後一滴都同樣新鮮

黃色系列——專門針對「油性肌起痘」的肌膚。

集中調理改善出油、起痘的混亂症狀;

藍色系列——專門針對「混合性肌反複失衡」的肌膚。
調理改善隨季節或生理等因素,皮膚時油時幹的症狀,調整水油平衡。

粉色系列——專門針對「超幹性肌發紅敏感」的肌膚。
深層改善缺水症,並改善易發癢、發紅血絲等幹性肌過敏症狀,恢複其穩定的飽滿狀態。

紫色系列——專門針對「老化性幹燥失衡」的肌膚。
改善因老化引起的血液循環混亂,防止肌膚慢性敏感化,對老化性水分缺失,徹底改善幹燥狀態。
任何護膚品彩妝都經過過敏測試,但不代表任何人都不過敏。

淘寶佢間鋪頭個賣家,而家都賣緊,人民幣價¥195一枝,但喺,未計埋運費~~~~

我都係敏感皮膚,我既經驗係如果你係敏感中,塊面紅哂腫哂就最好唔好搽防曬,因為塊面好容易受刺激。如果少少紅冇腫,我會用elta md spf 41, 佢係物理性防曬,有色的。

有一排我皮膚極唔穩定,樓上有推介支專科防曬我搽過上面會敏感,仲有sofina 隻控油base 我都會敏感,curel 比敏感皮膚用既美白防曬我都會敏感,得elta md 係冇事,所以我偏好係物理性防曬多d.

我本身皮膚都好敏感,每次用完啲防曬都會出一dat dat紅色硬既敏感反應。試過打左底先再用防曬,不過一樣出事。我之後轉用shiseido既urban個隻,用普通洗面都洗得甩個隻。完全無出過事,好彩。

引用:
原帖由 dadababy0000 於 2015-5-15 09:39 PM 發表

唔係hard sell ,咩咩box120蚊今期果支防晒真係幾好,陣味我最like,自己睇下
我都好敏感,但我用sofina無事

邊支?有相嗎?

引用:
原帖由 鍾蔡部棉花糖 於 2015-5-16 09:39 AM 發表

淘寶佢間鋪頭個賣家,而家都賣緊,人民幣價¥195一枝,但喺,未計埋運費~~~~
sis你是在淘寶淘?
我唔太敢

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]