註冊 登入

物理性防曬

引用:
原帖由 feb8611 於 2015-6-6 08:31 PM 發表

但邊個品牌才是物理防曬....
英國品牌 Md: ceuticals 嗰隻 3D moisturising Sunscreen protection 係,spf50+, 啱啱喺香港出

Ho'oponopono : Sinto muito. Me perdoe. Te amo. Sou grato
Life's climb. Just keep pushing on

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
USA品牌 : Jan Marini,最近上左美國網站既安全使用名單,孕婦同bb都可以用

回覆 引用 TOP

回覆 24# 的帖子

你用邊只防晒粉?

回覆 引用 TOP

Highly recommend "Elta" 美國著名防曬品牌,通過美國檢定有效預防皮膚癌,texture好爽,一d都唔笠,你search下,國際醫學品牌MD,很著名及有口碑

回覆 引用 TOP

Highly recommend "Elta" 美國著名防曬品牌,通過美國檢定有效預防皮膚癌,texture好爽,一d都唔笠,你search下,國際醫學品牌MD,很著名及有口碑!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 bulldog64 於 2015-7-12 02:18 PM 發表
sis我都有興趣轉防曬粉,因為我D毛孔超易阻塞,易生粉刺,物理性防曬用過不過超易生痘痘。你用緊邊隻防曬粉?
引用:
原帖由 hkopenf07001 於 2015-7-23 05:43 PM 發表
你用邊只防晒粉?
jane iredale powder me 透明色,呢隻好處係全物理,極温和,上面爽,唔洗卸粧,普通洗面膏就可以完全洗走,補塗容易

缺點係物理性防晒常見既易泛白,搽要小心搽唔係會厚粉,同埋貴囉,不過都好襟用,我用左2個幾3個月仲未用晒,同埋慳返唔洗用卸粧產品,條數係返度

回覆 引用 TOP

Shiseido urban environment 係全物理防曬

伴侶不是結婚時發願非你不娶或非你不嫁的那個人,而是發現你身上有許多缺點,仍然選擇留在你身邊的那個人...

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 tiararoyal 於 2015-6-7 09:38 AM 發表

我好怕物理防曬,fancl果支又笠又偏白難推。
另外,我用過另一隻全物理,白到痴線,勁難推又厚,流白汗。
FANCL果支超討厭!YES!又笠又白又難推!

回覆 引用 TOP

Elta 真係堅好用,我皮膚查防曬會好容易出粒粒,呢隻無咁嘅情況出現,同埋真係好好推,查多左我覺得都唔算厚,無泛白情況出現。

如果水上活動我會轉用shiseido 專櫃藍色個枝,出咗兩日海真係一啲都冇黑過,呢枝係物理mix埋化學防曬, 佢仲有一支純物理,但係未用過

回覆 引用 TOP

elta冇泛白問題喎

回覆 引用 TOP

我`打完laser後,醫生推薦我用elta spf 41物理防曬,用後好掂,又薄,又唔lup,又泛白,又抵用,只需$265。

回覆 引用 TOP

是不泛白

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Bellybobo 於 2016-7-2 10:47 AM 發表

我`打完laser後,醫生推薦我用elta spf 41物理防曬,用後好掂,又薄,又唔lup,又泛白,又抵用,只需$265。
Where to buy pls?

回覆 引用 TOP

伸延閱讀
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。