• 瀏覽: 32,293
  • 回覆: 94
  • 追帖: 4
本來想做到退休,唔洗再揾工 / interview / 等運到,人工唔算高都夠食啦,點知全炒都唔知可以揾咩工做邊行

惟有寄望其他公營機構,或睇下下年年尾會唔會再請CA/ACO啦,私人公司又唔知做邊行文職好,轉行又唔知轉咩好

中國本來1950年就可以開始改革開放同香港一齊起步,係大陸等於係香港。係邊個搞文革?係邊個貪污?係邊個搞到咁多人偷渡做英國狗都唔做中國人?仲指望特權中共發展中國?
香港係中華文化最深地區,第一代現代漢語用字都係香港用文言譯
廣東話就係秦代雅言

回覆 引用 TOP

考政府工心態不嬲係預左唔得多過得
下下都幾廿、幾百人爭一個位
同宜家d細路哥考名校差唔多
純粹叩門搏一搏

我考ACO 都衰左啦, 仲要打字都過唔到...明明平時夠有突
去到淆底怕串錯, 睇幾眼就夠鐘...

回覆 引用 TOP

做到就立即變上流社會

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 發表新帖 於 2015-7-1 06:37 PM 發表

做到就立即變上流社會

唔係呀嘛, 只係脫離社會保障網咋

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 moomin47 於 2015-7-1 06:33 PM 發表

我考ACO 都衰左啦, 仲要打字都過唔到...明明平時夠有突
去到淆底怕串錯, 睇幾眼就夠鐘...
中定英,中文我用左2分30秒就打晒
英文用左4分30秒

中國本來1950年就可以開始改革開放同香港一齊起步,係大陸等於係香港。係邊個搞文革?係邊個貪污?係邊個搞到咁多人偷渡做英國狗都唔做中國人?仲指望特權中共發展中國?
廣東話就係秦代雅言

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 $WAYNE$ 於 2015-7-1 05:11 PM 發表

本來想做到退休,唔洗再揾工 / interview / 等運到,人工唔算高都夠食啦,點知全炒都唔知可以揾咩工做邊行

惟有寄望其他公營機構,或睇下下年年尾會唔會再請CA/ACO啦,私人公司又唔知做邊行 ...
師兄,第幾次考?
我考左兩次都唔得aco

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 frau_wedekind 於 2015-7-1 07:56 PM 發表

師兄,第幾次考?
我考左兩次都唔得aco

第一次

廣東話就係秦代雅言

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 $WAYNE$ 於 2015-7-1 07:09 PM 發表

中定英,中文我用左2分30秒就打晒
英文用左4分30秒
我中文都係2分鐘左右, 英文差最尾2.5字先到合格線

回覆 引用 TOP

真係睇彩數,有信心未必會贏,冇信心都未必會輸

回覆 引用 TOP

希望下年再請人啦
今年一定要查下分先得

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 lnc 於 2015-7-1 09:17 PM 發表

希望下年再請人啦
今年一定要查下分先得

冇waiting 都唔駛查啦

廣東話就係秦代雅言

回覆 引用 TOP

收到reject信?

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]