• 瀏覽: 32,362
  • 回覆: 94
  • 追帖: 4
引用:
原帖由 onetea 於 2015-7-2 10:36 AM 發表

現職ca衰interview...不過知衰咩,時事題竟然答錯野

共勉之師兄,下年再黎過

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 演唱會1999 於 2015-7-2 02:12 AM 發表
我諗著今年睇下有冇得考..我想知中文TEST用速成打中文係咪冇睇揀字??
今年應該唔會出招聘

回覆 引用 TOP

香港社會真係好可悲…aco & ca 呢d post人工唔高都攪到個個去爭…仲要有人覺得做到等於上左岸…

一個正常既社會唔應該係咁…

回覆 引用 TOP

以前我驚skill test,宜家反而係驚interviw。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 LouAu 於 2015-7-2 11:40 AM 發表

以前我驚skill test,宜家反而係驚interviw。

當然啦, st有晒評分標準, in就樣就決定9成

回覆 引用 TOP

知唔知點CHECK分數?

回覆 引用 TOP

Download ops003 form fax比佢

回覆 引用 TOP

樓主唔使冇希望,大把人陪你。唯有繼續進修,下次再試,或者試下其他職位,祝你成功。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 never0220 於 2015-7-2 11:38 AM 發表
香港社會真係好可悲…aco & ca 呢d post人工唔高都攪到個個去爭…仲要有人覺得做到等於上左岸…一個正常既社會唔應該係咁…http://n2.hk/d/images/r10/mobile.jpg
冇學位好難搵工

中國本來1950年就可以開始改革開放同香港一齊起步,係大陸等於係香港。係邊個搞文革?係邊個貪污?係邊個搞到咁多人偷渡做英國狗都唔做中國人?仲指望特權中共發展中國?
香港係中華文化最深地區,第一代現代漢語用字都係香港用文言譯
廣東話就係秦代雅言

回覆 引用 TOP

咁多人爭,仲要有大把大學生爭,REJECT左下次再試囉

回覆 引用 TOP

我寧願當年全炒都好過而家想走又冇得走呀!!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 never0220 於 2015-7-2 11:38 AM 發表

香港社會真係好可悲…aco & ca 呢d post人工唔高都攪到個個去爭…仲要有人覺得做到等於上左岸…

一個正常既社會唔應該係咁…

打工仔講到底都係為錢,求穩定。  政府工雖然人工唔係高,但都叫餓你唔死。所以求生活無壓力,要穩定既人自己沖晒入黎啦。

回覆 引用 TOP

如果人生在職場只有ACO/CA 係你希望
你個人都好失敗

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 BNS 於 2015-7-2 09:16 PM 發表

如果人生在職場只有ACO/CA 係你希望
你個人都好失敗
冇辦法,學歷低

中國本來1950年就可以開始改革開放同香港一齊起步,係大陸等於係香港。係邊個搞文革?係邊個貪污?係邊個搞到咁多人偷渡做英國狗都唔做中國人?仲指望特權中共發展中國?
香港係中華文化最深地區,第一代現代漢語用字都係香港用文言譯
廣東話就係秦代雅言

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]