• 瀏覽: 32,304
  • 回覆: 94
  • 追帖: 4
引用:
原帖由 $WAYNE$ 於 2015-7-4 11:14 AM 發表

點會冇得走
考唔到又有得走嗎,申請左成堆工冇一份叫我in
點走﹖ACO D經驗出面唔睇,有專業底既唔會做ACO啦,人地出面D公司覺得你ACO冇野做入去係打機訓覺上網,當你果段時間係空白期,入左黎3幾年真係好難走得到

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 RKTSN 於 2015-7-4 11:59 AM 發表

點走﹖ACO D經驗出面唔睇,有專業底既唔會做ACO啦,人地出面D公司覺得你ACO冇野做入去係打機訓覺上網,當你果段時間係空白期,入左黎3幾年真係好難走得到
ACO唔係六年一掉咩?
同埋可以入紙走

中國本來1950年就可以開始改革開放同香港一齊起步,係大陸等於係香港。係邊個搞文革?係邊個貪污?係邊個搞到咁多人偷渡做英國狗都唔做中國人?仲指望特權中共發展中國?
香港係中華文化最深地區,第一代現代漢語用字都係香港用文言譯
廣東話就係秦代雅言

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 $WAYNE$ 於 2015-7-4 01:36 PM 發表

ACO唔係六年一掉咩?
同埋可以入紙走
6年唔係強制,遞完都係要等,大把人坐左十年啦

回覆 引用 TOP

ching, ACO/CA是什麼職位?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 arrow3 於 2015-7-4 01:53 PM 發表

google 幫到你

中國本來1950年就可以開始改革開放同香港一齊起步,係大陸等於係香港。係邊個搞文革?係邊個貪污?係邊個搞到咁多人偷渡做英國狗都唔做中國人?仲指望特權中共發展中國?
廣東話就係秦代雅言

回覆 引用 TOP

ca有冇cut 位? aco waiting list 好似入唔晒

廣東話就係秦代雅言

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 arrow3 於 2015-7-4 01:53 PM 發表

assistant clerical officer: MPS 3 - 15
clerical assistant: MPS 1 - 10

我都想搵返張新圖⋯⋯

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 RKTSN 於 2015-7-4 01:50 PM 發表

6年唔係強制,遞完都係要等,大把人坐左十年啦
因為個位好做/好好做, 而老細又滿意, 費事搵過第二個人嚟

[\img]

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 moomin47 於 2015-7-2 09:31 PM 發表

我副學士岩岩畢業果時, 入私人公司連OT、準貼、花紅、雙糧, 平均16K一個月~最高一個月有20K,
但做左近三年, 懶醒辭職, 要半年通知....等得黎, 剛好就2008金融海嘯~出黎想搵返15K都難...
當時乜工都試下, 有政府 ...
我反而唔係咁諗,冇理由當時唔做長工而做合約吧?
至於之後發生既情況,講真,世事難料,邊個會預知未來?

回覆 引用 TOP

記得舊年ca&aco都好似係臨近7月請,今年會唔會就唔知.

回覆 引用 TOP

打漏左,臨近7月尾.

回覆 引用 TOP

SORRY, 借POST一問,
我都收左reject信, 我填好左CHECK分份FORM, 請問係咪print出黎 郵寄去ggo 個地址?

回覆 引用 TOP

吓?aco人工咁低,前途又差都咁恨做?
做12年先到max point 2萬5

出去私人公司做10年都唔止3萬啦

回覆 引用 TOP

我上次fax都得,佢會郵寄叫你交錢[url=][/url]

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 靜止 於 2015-7-6 03:57 PM 發表

吓?aco人工咁低,前途又差都咁恨做?
做12年先到max point 2萬5

出去私人公司做10年都唔止3萬啦
當然出面好啦.………順風順水嘅話...............

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]