• 瀏覽: 7,995
  • 回覆: 12
想考電單車, 駕駛學院又話政府指定, 但李健又話同政府物流署合作訓練政府司機~

精選汽車
Jogos Olímpicos de Verão de 2016 Rio de Janeiro
2016 Summer Olympics Rio de Janeiro

Viva sua paixão
(Live Your Passion)
引用:
原帖由 pyh201502 於 2015-7-5 01:04 PM 發表

想考電單車, 駕駛學院又話政府指定, 但李健又話同政府物流署合作訓練政府司機~
如果報'李件'祝你好運
'李件'好多教車師傅都好有問題

我見個價好似差好遠咁, 駕駛學院成五千幾, 但李健個網好似一兩千咁~

引用:
原帖由 pyh201502 於 2015-7-6 08:16 PM 發表

我見個價好似差好遠咁, 駕駛學院成五千幾, 但李健個網好似一兩千咁~
宜家唔算貴了
我十幾年前考電單車總共用了6千蚊
當年我在駕駛學院學,佢地係教得唔錯
駕駛學院師資係比較有保證的

Jogos Olímpicos de Verão de 2016 Rio de Janeiro
2016 Summer Olympics Rio de Janeiro

引用:
原帖由 2014cwglasgow 於 7/7/2015 09:19 發表

而家仲可以平到$3,007,唔計政府費用

計埋政府費用,都係五千!
電單車個頭盔唔知駕駛學院會唔會乾淨d? 人人戴過好嘔心架

我跟沙駕學電單車,一部份導師態度差,絕大部份導師唔願教,有個最低級嘅算係助手反而最好,可惜佢冇份教~

喺沙駕學,基本上只係比自己學好少少,而且考車路線對電單車嚟講唔係特別易~

燈位有成 15~18 個,新手最易衰停車失平衡,仲俾咁多個燈位你玩~

駕院最大好處係私家斜八,揀少人時段去練,好彩的話,冇人同你爭,任練~

總括嚟講,絕不建議跟沙駕學電單車~

引用:
原帖由 pyh201502 於 2015-7-7 12:16 發表

電單車個頭盔唔知駕駛學院會唔會乾淨d? 人人戴過好嘔心架

沙駕個個都勁臭,咁都正常嘅~
如果你考完會揸,自己買個好少少嘅先去學~
如果你考完唔會揸,自己買個平嘅先去學~

我考完唔會揸,費時買咗返嚟冇用浪費,不過真係有啲後悔,好惡頂~

唉,報左駕駛學院,希望頭盔唔係想像盤咁唔衛生啦

引用:
原帖由 pyh201502 於 2015-7-10 15:04 發表

唉,報左駕駛學院,希望頭盔唔係想像盤咁唔衛生啦
咁佢都有個紙頭套俾你隔一隔嘅~
報咗邊間?
幾時考強制試?

引用:
原帖由 於 10/7/2015 15:26 發表

咁佢都有個紙頭套俾你隔一隔嘅~
報咗邊間?
幾時考強制試?
沙田呀,邊個月份就唔方便講,但就八月後的

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]