[遊記分享] 【已完成】由緣之國走到妖怪之國, 中国·山陰失望之旅

引用:
原帖由 iapple2 於 2015-7-5 10:47 PM 發表

點解要等食飯?一泊兩吃嗎?
不是,太早未餓
米子出雲個D一入黑死城咁

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
夏天成7點先開始天黑,我出發時都以為問題唔大,咪賴咗嘢。

喜歡拿起傻瓜機,走訪每一處拍下存在的證據。

回覆 引用 TOP

最後係行番JR站?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 woden666 於 2015-7-5 10:50 PM 發表

的士都無部,又唔知邊到有巴士站返車站,想搵個人問路又無,好彩有google map,唔係我諗都唔知要幾耐先搵到路返酒店。
你住間酒店行ok呀
我都行去JR附近再食野,之後返出雲
山陰D百貨收7超早

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 iapple2 於 2015-7-5 22:53 發表

最後係行番JR站?
係行返酒店,其實酒店同車站距離好近,5分鐘路程左右。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 cybog 於 2015-7-5 22:53 發表

你住間酒店行ok呀
我都行去JR附近再食野,之後返出雲
山陰D百貨收7超早
第二日我大人搵到間Aeon,收10點算果邊最夜收舖商場,去咗GU掃咗一輪貨。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 woden666 於 2015-7-5 11:01 PM 發表

第二日我大人搵到間Aeon,收10點算果邊最夜收舖商場,去咗GU掃咗一輪貨。
我都正想問你係5係女士,點解會食hello kitty飯盒,原來有大人去!

甘係松江城番酒店要行幾耐?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 woden666 於 2015-7-5 11:01 PM 發表

係呀,附近仲有間Aeon,我個次仲唸住睇場戲(spec)先返出雲,不過實聽唔明後來都係冇去到

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 iapple2 於 2015-7-5 23:05 發表

我都正想問你係5係女士,點解會食hello kitty飯盒,原來有大人去!

甘係松江城番酒店要行幾耐?
係車站去我諗用咗45分鐘,咁搵唔到好位置影相沿住護城河外圍走一圈用咗1小時,之後愈行愈唔對路,又無理由走回頭路,最後又用咗45分鐘先返到酒店,畀我大人鬧到死。

回覆 引用 TOP

好想知點樣/解會失望
支持油雞,多謝分享

oooOoOOooOOooOooOOoooo
  ~~ 不以物喜,不以己悲 ~~
ooOooOOoooOOooOOooOooo

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 cybog 於 2015-7-5 10:45 PM 發表

夜遊冇得上去,附近冇野好行
一路行去JR冇乜野睇
上次我係僅僅收工前上左一陣,之後入左間書局等到食晚飯
我係松江無聊到行左兩晚GU,行到打烊

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 woden666 於 2015-7-5 11:13 PM 發表

係車站去我諗用咗45分鐘,咁搵唔到好位置影相沿住護城河外圍走一圈用咗1小時,之後愈行愈唔對路,又無理由走回頭路,最後又用咗45分鐘先返到酒店,畀我大人鬧到死。
我覺得松江城頗無聊,個遊船都幾悶,係得穴道湖黃昏景加番D分。
其實要返玉造溫泉都幾遠下,我都好想去住返晚但都係放棄左

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ochiu 於 2015-7-5 23:40 發表

好想知點樣/解會失望
支持油雞,多謝分享
謝謝支持,係呢個無限期你如果繼續支持睇餘下部分,就知道人生不如意事十常八九。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 elusivecity 於 2015-7-5 23:50 發表

我覺得松江城頗無聊,個遊船都幾悶,係得穴道湖黃昏景加番D分。
其實要返玉造溫泉都幾遠下,我都好想去住返晚但都係放棄左
本身松江城不在我觀光計劃裡面,就算係百大名城。講真日本個個城池都差唔多,岡山,大阪,廣島呢幾個城池我都叫做一遊過,所以今次我都係諗住到外圍一遊,不過你講開睇黃昏又係我其中一個失望位。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 woden666 於 2015-7-6 08:08 AM 發表

本身松江城不在我觀光計劃裡面,就算係百大名城。講真日本個個城池都差唔多,岡山,大阪,廣島呢幾個城池我都叫做一遊過,所以今次我都係諗住到外圍一遊,不過你講開睇黃昏又係我其中一個失望位
落雨?

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。