• 瀏覽: 3,542
  • 回覆: 34
cancelled

回覆 引用 TOP

自律係最大難關
隨便可以養,就隨便可以丟棄
為動物好,就應set到養寵物嘅門檻有咁高得咁高

回覆 引用 TOP

我反對,我可唔可以到時去表達我支持房署大力驅趕違規養狗呀?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 反走私掘蜆隊 於 2015-9-20 01:31 AM 發表

你係去就唔駛問啦!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 反走私掘蜆隊 於 2015-9-20 01:31 AM 發表

我都好想係報紙或電視見下你呀。

回覆 引用 TOP

想請問當中有幾多隻係購買,幾多隻係領養,幾多隻係唐狗?如何幫到流浪毛孩?
既然知道毛孩對人類的貢獻,點解唔係購買之前去爭取.
迫毛孩走上絕路,你地有份

回覆 引用 TOP

你地有舉辦活動自由,但我想問一問如果房署唔改變規則,你地係咪會搬離公屋單位或安置好佢地?
否則你地既集會是否已經輸打贏要將自己放在不敗之地?

希望你地真心為狗好,唔好再隔一排搞d野出來,隔一排又搞依d野,不段咁比假希望比d狗主及引其他人偷養,已經少人支持,仲要連累其他香港狗主形象

回覆 引用 TOP

香港有幾多大廈屋苑可以俾養狗你唔去住?
做人唔係咁架!
世界唔係圍住你轉架!
當初你去房署簽紙租間公屋時你唔知唔俾養狗嘅咩?
點解你又要簽呢?
你咁恨養狗你唔好住公屋嘛!
得上床時牽被衾,得一想二!第日你想養隻猩猩芝達又要俾你養?
唔好成日問點解,呢D係規矩,係承諾,係合約!!
凡事你要A可能就要犧牲B,唔可以樣樣俾你賺盡!
點解你唔問點解入住公屋要有入息上限??
今日你要公屋養狗,他日你要沙灘、公園、遊樂場俾放狗,餐廳、商場、酒店俾狗入,
全世界就哂你好唔好???????
不知所謂!!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kwh0282 於 2015-9-20 09:05 AM 發表

想請問當中有幾多隻係購買,幾多隻係領養,幾多隻係唐狗?如何幫到流浪毛孩?
既然知道毛孩對人類的貢獻,點解唔係購買之前去爭取.
迫毛孩走上絕路,你地有份
我係另一個post都有講,跟本就算公屋比養,受惠既流浪狗跟本少之又少,依班人係美化緊佢地做既野

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 自選服務 於 2015-9-20 10:02 AM 發表

我係另一個post都有講,跟本就算公屋比養,受惠既流浪狗跟本少之又少,依班人係美化緊佢地做既野

我明白的,希望佢地好好安排毛孩的生路

回覆 引用 TOP

我支持,  狗狗-是萬有世界的一份子,是地球中一成員,  加上主人都當他們是家人, 是有血, 有肉, 有情有義, 人類不能自私地剝奪他們生存權利.

回覆 引用 TOP

公德心?!

回覆 引用 TOP

但係現在係違法在先

回覆 引用 TOP

bullshit
神化左公屋養狗神憎鬼厭班人

回覆 引用 TOP

on.cc東網專訊】 老人與狗不離不棄,是一家人!台灣有網民在facebook群組「爆廢公社」貼出3張照片,可見一名白髮老翁推著嬰兒車,帶一頭年老的狗兒去寵物醫院看醫生。老翁對年邁的愛犬如家人一樣照顧得無微不至,讓許多網民大受感動,直言「眼淚掉下來了...真是不離不棄」。

網民留言表示,自己當日「帶毛孩(寵物狗)去醫院看醫生遇到的,一個阿公推著也年老的毛孩來看醫生,這就是不離不棄陪你到老的真愛啊」。從照片可見,白髮蒼蒼的阿伯推著坐在嬰兒車上的狗狗,候診時還細心地摸摸狗狗的身體,擦拭牠面上的淚溝。

許多網民看過照片後都感動不已,紛紛留言「家人是一輩子的」、「一個伴老終生的概念」、「這輩子你不離,我不棄」、「眼淚掉下來了...真是不離不棄」。有網民則感嘆,這是「人間極美的畫面」。

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]