• 瀏覽: 12,064
  • 回覆: 75

新嘅福爾摩斯, 都OK

好反傳統喎, 搞乜
睇黎為左要發展感情線~~估唔到係樂視篤篤下都發現到想追既劇

回覆 引用 TOP

呢套已經係 season 4 …樓主唔知華生係女人…

Take time to think; it is the source of power.
Take time to read; it is the foundation of wisdom.
惹禍上身的是你自以為懂的事

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 snoopy003 於 2015-11-15 10:39 AM 發表

呢套已經係 season 4 …樓主唔知華生係女人…
笑左, 呢套OK出名竟然未聽過D人設

不過無留意開美劇唔知唔奇的, 樓主搵返season 1睇先啦~

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 proor 於 2015-11-16 07:01 AM 發表

笑左, 呢套OK出名竟然未聽過D人設

不過無留意開美劇唔知唔奇的, 樓主搵返season 1睇先啦~
其實呢套同原著比都已經改編了許多, 可能英國的Sherlock會更符合福爾摩斯迷的口味吧...........

回覆 引用 TOP

一集都無睇過

fans 特色 :
1) 永遠向前看 , 有理想,  目光非常長遠
2) 所有講過某台 負面的都是'x手
3) 所有同意了某台 負面的post都是 x手 的friend
4) 人地講 a 台,  佢地一定講 b 台點點點 喇 , 扯開話題

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 boyboy168168 於 2015-11-16 02:56 PM 發表
一集都無睇過
明珠台都播過

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 bbbear1 於 2015-11-16 03:02 PM 發表

明珠台都播過

仲要播過兩季......
(雖然同美國係比慢好多)

回覆 引用 TOP

樓主out到冇朋友

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 tcw126 於 2015-11-16 02:44 PM 發表

其實呢套同原著比都已經改編了許多, 可能英國的Sherlock會更符合福爾摩斯迷的口味吧...........
CBS見BBC套Sherlock咁hit, 就跟風拍呢套,
但改到變左好一般既查案劇

回覆 引用 TOP

個人認為美版麻麻地.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Adjani 於 2015-11-16 04:54 PM 發表

CBS見BBC套Sherlock咁hit, 就跟風拍呢套,
但改到變左好一般既查案劇

同bbc那套比當然有差, 畢竟英版的製作團隊對原著有較深入的理解, 詮釋起來自然更能抓到當中的神緒

回覆 引用 TOP

萬里路客落如葉 縱酒高歌踏殘月
仗義偏多屠狗輩 誰言匹夫壯志任人奪
誅黷武 志士浴碧血 肩重擔 巾幗亦人傑
赴義捨身改地變天 神鬼泣壯烈
大智大勇是豪傑 赤膽丹心為民熱
代代江山出好漢 名垂史冊後人閱 豪雄精忠貫日月

Elementary一初出嗰陣都有諗過睇,但我真係接受唔到華生變咗做女人

常與同好爭高下,不共傻瓜論短長

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]