• 瀏覽: 2,588
  • 回覆: 18

6/1 17:00落機,住
名古屋Dormyinn Prenium榮, 行街
7/1 名古屋市內,去御在所纜車,住鳥羽seaside 3晚
8/1 伊勢神宮,夫婦岩,行街
9/1 鳥羽水族館, 珍珠島
10/1 名古屋市內, 住Dormyinn Prenium榮
11/1 特急或巴士上高山,市內觀光,住山久
12/1 新穗高 住佳留宣
13/1 平湯公園, 黑熊牧場, 住松寶苑
14/1 高山市內觀光,飛彈古川,住山久
15/1 早上去白川鄉,去金澤東荼屋街,近江町,住金澤Dormy inn Prenium
16/1 兼六園,市內觀光, 新幹線去東京, 住淺草Dormy inn 2晚
17/1 銀座,新宿,東京鐵塔,市內
18/1 去鬼怒川,龍王峽,住日光中禪寺湖
19/1 戰場之原, 湯元步道, 住湯元溫泉
20/1 日光2社一寺, 明智平纜車, 住中禪寺湖
21/1 去鐮倉+江之島, 住大船
22/1 去小田原買pass去箱根,住天成園2晚
23/1 箱根
24/1 巴士去三島,去中伊豆河津7淹,住修善寺
25/1 巴士去城崎海岸,大室山, 一碧湖,住伊豆高原2晚
26/1 伊豆高原
27/1 回淺草,住Dormy inn
28/1 東京市內, 羽田23:00機

想問大家16號會住金澤定東京?呢日未決定

大部份酒店一泊二食有溫泉, book酒店book到暈

呢個路線ok嗎?

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
睇到暈 ,,都唔明 ,,,,請編輯下用文字得嗎 ..

回覆 引用 TOP

sorry , 現在好一點嗎?

回覆 引用 TOP

我會改為名古屋--->白川鄉--->金澤--->高山--->新穗高--->平湯(巴士)--->新宿
唔需要特登經富山走

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 figoalex 於 2015-12-31 01:07 PM 發表

sorry , 現在好一點嗎?
謝謝 ,好清楚 ,,,,部份我都要抄 ,或參考下 .. ..等睇你報告 ...

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 figoalex 於 2015-12-31 12:20 PM 發表

6/1 17:00到達名古屋,住Dormyinn Prenium榮, 行街
7/1 名古屋市內,去御在所纜車,住鳥羽seaside 3晚
8/1 伊勢神宮,夫婦岩,行街
9/1 鳥羽水族館, 珍珠島
10/1 名古屋市內, 住Dormyinn Prenium榮
頭5日我會:

6/1 中部機場,直接搭船去津/松阪,再轉火車落鳥羽,住鳥羽seaside 3晚
7/1 鳥羽水族館, 珍珠島
8/1 伊勢神宮,夫婦岩
9/1 松阪牛early lunch,再去御在所纜車,再返名古屋, 住Dormyinn Premium榮
10/1 名古屋市內

[ 本帖最後由 rhythm118 於 2015-12-31 01:37 PM 使用http://i.discuss.com.hk/d/images/r10/iphoneD.jpg 編輯 ]

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 rhythm118 於 2015-12-31 01:35 PM 發表

頭5日我會:

6/1 中部機場,直接搭船去津/松阪,再轉火車落鳥羽,住鳥羽seaside 3晚
9/1 松阪牛early lunch,再去御在所纜車,再返名古屋, 住Dormyinn Premium榮
10/ ...
樓主手寫D字幾靚
第一日17:00先落機,坐船比較危險,都係入市區舒服同穩陣D。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 yard 於 2015-12-31 01:22 PM 發表

我會改為名古屋--->白川鄉--->金澤--->高山--->新穗高--->平湯(巴士)--->新宿
唔需要特登經富山走
高山新宿巴士要5個鐘,好似好辛苦,帶阿媽去,坐火車好D

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 rhythm118 於 2015-12-31 01:35 PM 發表

頭5日我會:

10/ ...
松阪牛好貴 , by the way, 我咁做因為想keep行李係名古屋Dormyinn 3日
高山11號又keep行李, 淺草keep行李 10日唔知得唔得, 如果17號我同dormyinn話轉頭拎行李,
走左10日, 27日先check in , 會唔會扔左我D行李?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 elusivecity 於 2015-12-31 01:48 PM 發表

樓主手寫D字幾靚
第一日17:00先落機,坐船比較危險,都係入市區舒服同穩陣D。
係,我本來有想過坐船

回覆 引用 TOP

純粹提供1個平D嘅交通選擇

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 elusivecity 於 2015-12-31 01:48 PM 發表

樓主手寫D字幾靚
我見樓主話17:00到達名古屋,預佢15:30落機
BTW,去津嘅高速船去到夜晚10點都有,不用怕

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 rhythm118 於 2015-12-31 02:09 PM 發表

我見樓主話17:00到達名古屋,預佢15:30落機
BTW,去津嘅高速船去到夜晚10點都有,不用怕

我講得唔好,係17:00落機

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 figoalex 於 2015-12-31 01:57 PM 發表

松阪牛好貴 , by the way, 我咁做因為想keep行李係名古屋Dormyinn 3日
高山11號又keep行李, 淺草keep行李 10日唔知得唔得, 如果17號我同dormyinn話轉頭拎行李,
走左10日, 27日先check in , 會唔會扔左 ...
覺得貴可以食lunch。
keep3日正常可以,因為你會再入住。至於keep十日就真係最好問定先,但係你都要帶十日衫褲替換阿。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 elusivecity 於 2015-12-31 02:29 PM 發表

覺得貴可以食lunch。
keep3日正常可以,因為你會再入住。至於keep十日就真係最好問定先,但係你都要帶十日衫褲替換阿。
我怕話十日唔得,咁就大獲, 諗住一個大Gip + 一個超大背狼出發,  Keep大Gip 在酒店, 十日衫褲放大背狼

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]