• 瀏覽: 453,129
  • 回覆: 2,161
  • 追帖: 223
引用:
原帖由 fatywai 於 2016-1-17 12:39 AM 發表

咁博多三間Green Hotel 大家又有咩comment 呢?

上次去住green hotel 2 d 房超細,張床唔好瞓

我說我傻 傻在愛上 沒有感情的分身
你說你傻 傻在愛她 就固執的奮不顧身
我們都傻 傻在寧願被犧牲也不願放棄天真
還在期待會有奇蹟出現......................

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
我上年櫻花季左右住Clio Court 3晚,平均大約8000yen一晚冇包早餐,但有按摩椅,張PanasXXXX按摩椅真係好正,好舒服,位置又正,雖然人流多但唔覺得唔安全,下次去都會揀佢

回覆 引用 TOP

想問下,我在樂天訂左房,樂天回覆預訂已完成!
1.請問我須唔須要,等酒店回覆是否有房
thx

回覆 引用 TOP

來緊3月出發,欠博多酒店,未選好!
大家有咩好介紹

回覆 引用 TOP

由於未有權post相,我只得文字版油雞~希望你地都喜歡睇啦~
2/12(星期三)
1pm香港起飛、5pm抵福岡機場、坐地鐵去博多站JR Pass劃位、行酒店對面yodobashi電玩扭蛋場&晚餐、宿博多都酒店

3/12(星期四)
~北九州JR 5 day pass開始~
博多都酒店寄存1個行李箱、2個人揹背包+1個行李箱、07:53坐JR去鳥栖酒店寄存行李箱(酒店好近JR)、再坐JR去久留米(咁啱見到附近有個公園仔好靚又有紅/黃葉&1個小神社,逗留咗一陣影相),9:50新幹線去熊本、買市電pass,去黑亭拉麵食早餐再閒逛附近、搭市電去櫻之小路閒逛食嘢買手信、行去熊本城、逛到關門搭尾班免費穿巴,返櫻之小路,行去熊本縣物產館買手信、(晚餐)新市街-勝烈亭、下通藥粧店(只行1間,不格價)、21:52新幹線去久留米轉JR回鳥栖、宿鳥栖太陽酒店

4/12(星期五)
酒店免費早餐、寄存行李箱、去九重夢大橋(坐8:14-9:44特急由布#1到豐後中村,轉日田巴士10:08-10:30大吊橋中村口下車),12:47-13:09巴士回豐後中村、JR久大本線13:22-13:39到由布院、行湯之坪街道、Snoopy茶屋、宿由布院-星庵(有露天私人溫泉.朝夕食付)(晚餐)豐後牛

5/12(星期六)
旅館早餐、行去金鱗湖(睇到微量朝霧)、特急由布09:07-10:53到鳥栖、去酒店寄存1個背包(太重喇)、海鷗號去長崎、買市電pass、搭去出島碼頭閒逛、傍晚去大浦天主堂&哥拉巴園睇燈飾夜景(20:00閉)、回長崎JR附近閒逛、海鷗號(21:31-23:02)回鳥栖、宿鳥栖太陽酒店

6/12(星期日)
新幹線08:13-08:30回博多都酒店寄存行李箱、博多新幹線09:09-09:47去熊本、Aso boy 10:28-11:49到阿蘇(無去阿蘇西站,純粹係想搭Aso boy)、九州橫斷特急12:48-14:40到別府、行去別府塔&附近閒逛(但原來大部份街舖都星期日休息)、回JR站搭酒店免費穿巴、宿杉乃井、自助晚餐

7/12(星期一)
自助早餐、酒店行落山腰,搭巴士去地獄八湯(只去海地獄,勁多紅葉,好靚)、巴士回JR站、音速號14:53-16:03到小倉、行魚町銀天街、旦過市場、JR去太空世界駅逛Aeon,JR回小倉轉音速號21:39-22:27回博多、宿博多都酒店

8/12(星期二)
搭JR到原田駅、行25分鐘到筑紫野草莓園(9-10am摘草莓放題)、之後咁啱遇到草莓園大叔駕車出去送貨,佢好好人話車我地去櫻台西鐵站,途中閒聊(用google地圖&翻譯+身體語言)知道我地要去太宰府,就直情車埋我地去太宰府~太宰府&附近閒逛(好多紅/黃葉,靚呀)、食暖暮拉麵、搭西鐵回天神、行BIC Camera &附近商場、食一蘭拉麵、搭100yen巴士回博多、宿博多都酒店

9/12(星期三)
酒店寄存行李、行附近商場&博多運河城、運河城食pizza lunch buffet、回酒店取行李、酒店門口搭3點幾既機場巴士到機場、18:00起飛回港

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ppooiiu 於 17-1-2016 00:03 發表
Clio court 都焗呀?
係呀  …… 又無得開窗 、

要開大啲厠所抽風 ……

房間較暗  …… 唔舒服  

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 flyfishs1234 於 2016-1-17 12:31 AM 發表
X 2  ……

好懷念啲佐賀牛 ……

附件

scaledBitmap14529917891380.jpg(81.67 KB)

2016-1-17 08:49 AM

scaledBitmap14529917891381.jpg(78.4 KB)

scaledBitmap14529917891382.jpg(131.99 KB)

scaledBitmap14529917891383.jpg(96.93 KB)

scaledBitmap14529917891384.jpg(82.25 KB)

scaledBitmap14529917891385.jpg(78.24 KB)

scaledBitmap14529917891386.jpg(56 KB)

scaledBitmap14529917891387.jpg(80.19 KB)

引用:
原帖由 LAIKEE 於 17-1-2016 01:13 發表
想問下,我在樂天訂左房,樂天回覆預訂已完成!1.請問我須唔須要,等酒店回覆是否有房thx
有  email confirmation 㗎  ……

回覆 引用 TOP

JR九州花博GOOD AR, 唔貴方便又舒服

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 long1130 於 17-1-2016 01:17 發表
由於未有權post相,我只得文字版油雞∼希望你地都喜歡睇啦∼2/12(星期三)1pm香港起飛、5pm抵福岡機場、坐地鐵去博多站JR Pass劃位、行酒店對面yodobashi電玩扭蛋場&晚餐、宿博多都酒店3/12(星期四)~ ...
行程好豐富呀 ……

又去咗九重夢大橋 & 坐到 Aso Boy 、

我上次怕辛苦都無去到 ……

等你啲相分享呀 ……

講多兩句嘢就夠分啦  

回覆 引用 TOP

因為新手訂房,未知手續!
樂天回覆預訂已完成,之後即時email有信,都是樂天,但多一封附件在內,
是否已經訂好房!
thx

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 LAIKEE 於 17-1-2016 11:20 發表
因為新手訂房,未知手續!樂天回覆預訂已完成,之後即時email有信,都是樂天,但多一封附件在內,是否已經訂好房!thx
咁咪  print out 等 check in 啦 ……

回覆 引用 TOP

果日去九重夢大橋得0-1度,山頂都變咗雪山,又大風,其實一落車已經即時喺店舖買手套&帽(又貴又甩毛),但都凍到病咗... Aso boy好得意呀!可惜book唔到由布院之森啦~
引用:
原帖由 sl0710 於 2016-1-17 09:03 AM 發表

行程好豐富呀 ……

又去咗九重夢大橋 & 坐到 Aso Boy 、

我上次怕辛苦都無去到 ……

等你啲相分享呀 ……

講多兩句嘢就夠分啦  

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 sl0710 於 2016-1-17 08:46 AM 發表

係呀  …… 又無得開窗 、

要開大啲厠所抽風 ……

房間較暗  …… 唔舒服  

咁唯有揀the b 啦
其實hotel active 上次住過唔錯,不過想試下新酒店

回覆 引用 TOP

快運兩人來回5千幾,特惠機票永遠冇我份��

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]