[新聞消息討論] 九巴聯營過海線新增ETA

引用:
原帖由 Loft 於 2016-3-30 08:54 PM 發表

307係九巴城巴梅花間竹咁開,佢會點樣顯示?
要你開一開個九巴APP搵307睇下係咪咁難?

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 andy1010 於 2016-4-1 00:30 發表

要你開一開個九巴APP搵307睇下係咪咁難?
話我話得好!
所以我睇咗喇!

Intel i5-4460
ASUS Z97M-Plus
Team DDR3-1600 32GB
Samsung 850Pro 512GB SSD
Seagate HDD (2TB)
Toshiba HDD (3TB + 4TB)
Zotac Nvidia GTX-1050Ti 4GB GDDR5
Cooler Master V650
EIZO EV2450
Windows 10 Professional 64-bit
Sony Xperia XZ Premium

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 gpoint2 於 2016-3-31 18:00 發表

呢咁多條線個共通點係班次較疏, 會較易做到ETA先, 不過606都竟然未有, 唔知係咪因為脫班得犀利唔敢整ETA住?
606平日俾咁多時間行好少脫班喎,常客一早知哂時間。至於假期係有ETA都唔想等。

真係排次序都應該 671 先啦

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 jeff_chansk 於 2016-3-29 02:04 PM 發表

九巴時段,較好時間去等車坐九巴
城新時段,保鐵
一定咁做

新城時段既然唔知幾時有車都係保鐵先吧⋯⋯

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 4053 於 2016-4-1 10:44 發表

606平日俾咁多時間行好少脫班喎,常客一早知哂時間。至於假期係有ETA都唔想等。

真係排次序都應該 671 先啦
ETA理論上都係非常客需要D..
所以常客一早知哂時間都唔係唔急需整ETA既理由..

假日正正係606都做到D行街客既日子..
假日如果606有ETA都係好事黎..

Come come Kitty Kitty
You're so pretty pretty
Don't go Kitty Kitty
Stay with me

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 FafaLala 於 2016-4-1 14:44 發表

ETA理論上都係非常客需要D..
所以常客一早知哂時間都唔係唔急需整ETA既理由..

假日正正係606都做到D行街客既日子..
假日如果606有ETA都係好事黎..
假日606情況係類似係一時幾分鐘有兩架,跟住隨時隔超過半個鐘都無車,通常中午打後黎料。咁嘅ETA會唔會吸到客好成疑問。

呢個情況近年118假日都經常上演,一到轉時段尾就拉疏哂。

倒不如好似平日加時減班仲實際。

回覆 引用 TOP

又睇左一陣,對站無人理問題比較大。

站頭有車都寫要等30分鐘以上,要等到開車先有資料。

同埋下兩個站寫下一班係對家時段,實際仲係自己嘅。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 4053 於 2016-4-1 15:43 發表

假日606情況係類似係一時幾分鐘有兩架,跟住隨時隔超過半個鐘都無車,通常中午打後黎料。咁嘅ETA會唔會吸到客好成疑問。

呢個情況近年118假日都經常上演,一到轉時段尾就拉疏哂。

倒不如好似平日加時減班仲 ...
呢條606下繁未到過九龍都開始死人..
五點係柴灣拖出去..

假日果樣其實整左..個客開黎睇..
就到咪就..就唔到就另行選擇..

同埋起碼宜家都叫有行街客去等..
只不過唔係話多得好誇張..
但宜家假日咁既班次都有人等的話..
整埋ETA都有望吸多少少既..

Come come Kitty Kitty
You're so pretty pretty
Don't go Kitty Kitty
Stay with me

回覆 引用 TOP

繼續推個Post上嚟:

今日(?)有新一輪新加eta之聯營線:

LWB:S1/R8

CTB/NWFB:102/102P/111/111P/113/117/170/182/182X/301/302/302A/619/619P/619X/621/641/671/692P/905/948/948P/948X/982X/985

是次新加路線所見,唔知點解比較少新巴線

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 siufaifai_1747 於 2016-4-17 08:47 AM 發表

繼續推個Post上嚟:

CTB/NWFB:102/102P/111/111P/113/117/170/182/182X/301/302/302A/619/619P/619X/621/641/671/692P/905/948/948P/948X/982X/985

是次新加路線 ...
呢個list新九聯營都有唔少

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 siufaifai_1747 於 2016-4-17 08:47 AM 發表

繼續推個Post上嚟:

是次新加路線 ...
龍運繼成為香港第一間全低地台的巴士公司後
再成為全港第一間全線提供 ETA 的公司

回覆 引用 TOP

加左以下字句,另外超過30分鐘就唔會顯示

編輯
]

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 YY487 於 2016-4-17 03:16 PM 發表

龍運繼成為香港第一間全低地台的巴士公司後
再成為全港第一間全線提供 ETA 的公司
仲有係全港第一間全線雙層巴士的巴士公司

回覆 引用 TOP

大家估唔估到九記幾時整到哂全部聯營線ETA?

扣一分等於加十分! 請不要學九巴製造關公災難
與其盲目捍衛呢間公司, 倒不如及早轉行/跳船

回覆 引用 TOP

引用:

繼續推個Post上嚟:

是次新加路線 ...
102 真係加呢都廢

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。