• 瀏覽: 774,929
  • 回覆: 2,995
  • 追帖: 313
北海道自駕第一次自駕, 想問問各位CHING,

我想經TOCOO 訂TIMES 車

2人 1個24寸喼+ 1個HAND CARRY 喼

請問:

1. Mazda Demio 1300, Nissan March, Honda Fit 1300, Toyota Vitz 1300
以上依D車款夠用嗎? (因我地會由札幌去旭川, 美瑛, 富良野, 洞爺湖, 登別, 小樽)  --> 兩個人, 車空間 & 馬力絕對足夠. 可以的話, 睇下HYBRID 車租會唔會貴好多, 自己經驗, HYBRID 可以小30%油耗.

2. 日文GPS難用嗎? 因見用日文GPS, 車租會平好多. --> 基本有漢字, 多數都係禁入去目的地, 入TEL NUMBER OR MAP CODE, 對香港人黎講, 問題不大.

3. Tocoo! Additional Support 依個係一定要買的, 但佢COVER 到TIMES 既Super Safety Package 嗎? 去外地想穏陣D, 如果 COVER 到既話咁就不買TIMES 果個 --> 最緊要係個PACKAGE 包NOC (non operation charge, 即係架車有問題令租車公司唔可以租比下一手而引起損失). ORIX 有呢個PACKAGE 買, TIMES 唔SURE.

4. HEP 可否租車時即場買? 定要提早SEND EMAIL 預約呢? --> HEP 可以即場買, 問題係你要有ETC CARD, 所以你有左BOOKING CONFIRMATION 之後, 就寫EMAIL 叫佢預留比你. ETC CARD 通常有RENTAL CHARGE. 仲有一樣野, 如果你係異地還車, 要租ETC CARD 要問埋佢是否OK.

謝謝

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 ivan3031 於 2016-4-17 05:27 PM 發表

剛剛喺3月尾去完日本一遊,今次租過兩款車,分別係 Nissan 租嘅 Nissan X-Trail 5座 SUV 及 Toyota 租嘅 Prius Alpha 5座 Version

我一行3人有3個28/29吋行李喼,不幸地今次從兩間公司 ...
上次我都係租 X-Trail  

回覆 引用 TOP

咁又唔好講得咁難聽,我見到幅圖咁講問吓啫
引用:
原帖由 GBOnewbie 於 2016-4-18 07:28 AM 發表

又想食人夾棍?

附件

擷取_2016_04_18_16_47_15_62.png(61.35 KB)

2016-4-18 04:50 PM

回覆 引用 TOP

上年名古屋toyota 泥江店拎車時問佢,佢話都要入滿。

二月份大阪難波拎車,又係hybrid, 同一問題,比埋相佢睇,佢都話要入滿。

回覆 引用 TOP

早前好似見Toyota 有優惠話PHV可以免入油,宜家就唔見,可能係咁所以有D 網友問可唔可以唔入油還車。

回覆 引用 TOP

我過幾日又去大手町times租啦,堅50%off,租三日1300cc先,連保險13000

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 yssuen 於 2016-4-18 12:07 AM 發表

請問在日本租油電混能車交車時是否不用入滿油?
唔入滿油還車更係可以,不過佢會計番油錢收番你啫

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 uncle9nine 於 2016-4-19 03:47 PM 發表

唔入滿油還車更係可以,不過佢會計番油錢收番你啫

肯定仲貴過你自己去油站入啦

回覆 引用 TOP

租左wish, 四個成人四個大喼,還車係油站入油前影左油耗,用左半缸都無
關西toyota租,架車行左4XXXXkm,有後泊,藍牙,電視,可惜wish係w series,無會員discount

回覆 引用 TOP

請問經邊間租?可否在關西機場取,難波還?

quote]原帖由 wong1shan 於 2016-4-19 09:23 PM 發表

租左wish, 四個成人四個大喼,還車係油站入油前影左油耗,用左半缸都無
關西toyota租,架車行左4XXXXkm,有後泊,藍牙,電視,可惜wish係w series,無會員discount [/quote]

回覆 引用 TOP

想問各位ching經日本toyota網租車點request租 ETC card 同 三語 GPS?

回覆 引用 TOP

請問ching 日本係咪無棍波小車for 2人?

我搵咗幾間都唔覺.

thanks!

回覆 引用 TOP

租左新款Prius , 好夠力,由名古屋去金澤大部分時間都過120,大概3時間就到,同埋架車非常新同靜,仲有lane departure alert, 訓著左都唔駛怕

[ 本帖最後由 mybabe 於 2016-4-20 12:29 PM http://i.discuss.com.hk/d/images/r10/iphoneD.jpg 編輯 ]

回覆 引用 TOP

北海道有 Audi / Mitsuoka租
http://bubu-rentacar.com/

回覆 引用 TOP

我關西機埸Toyota rent a car租,我京都還車,上網book左,到付,如果一早俾定錢有95折。叧外我到場先租埋etc card,無book定都租到。toyota counter7點就開,而且異地還車可以租埋etc,gps日文介面都好易用,不過佢講日文就聽唔明
引用:
原帖由 yslysl8888 於 2016-4-19 11:14 PM 發表

請問經邊間租?可否在關西機場取,難波還?

quote]原帖由 wong1shan 於 2016-4-19 09:23 PM 發表http://www.discuss.com.hk/images/common/back.gif

租左wish, 四個成人四個大喼,還車係油 ...

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]