• 瀏覽: 4,279
  • 回覆: 16
  • 追帖: 1
你唔比計劃名咁N神秘無詳細野就算答既都係亂答

香港是一個悲情城市,只有所謂言論自由,卻沒有沉默的自由。
討論變為喧鬧,只有立場,沒有真相。
非黑即白的思維,歸邊的思想,執著於個人化的正義就大叫這是公義。利用抹黑取得利益,欺善怕惡的行為,成為新文化標準了...

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 nn5147 於 2016-5-7 12:22 PM 發表

計劃名 以我所知已經係:癌症及中風治療保障..
可以打公司名?可以既話應該大家都可以上官網望望..

呢個名最多係計劃內附加保障條款.唔係主計劃名.上網一搵就只係搵到你既POST。

非黑即白的思維,歸邊的思想,執著於個人化的正義就大叫這是公義。利用抹黑取得利益,欺善怕惡的行為,成為新文化標準了...

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 銀之練金術師 於 2016-5-7 04:08 PM 發表

呢個名最多係計劃內附加保障條款.唔係主計劃名.上網一搵就只係搵到你既POST。
樓主獨家

回覆 引用 TOP

本身呢個保障就係好多主計劃內都包左

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 nn5147 於 2016-5-7 08:19 PM 發表

我係安'勝'官網見到的
點分主計劃定附加?

哦.無需考究.反正呢間.http://www.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=24403256

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 nn5147 於 2016-5-8 12:34 AM 發表

咁其他公司呢?有無類似既?即係危疾保險?

危疾不嬲都包埋中風.你入得院醫療就賠埋.係基本野.唔係咩獨家野.

回覆 引用 TOP

一直都存在.何來變左新野.你聽邊個講係新野

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 nn5147 於 2016-5-8 10:03 PM 發表

我聽朋友講咋,我自己唔識 所以上黎問下

哦 咁佢應該唔係agent。如果係都真係幾悲哀。
呢個你想平又得貴又有 怕大病洗費吧?

回覆 引用 TOP

中風連住失去工作能力等問題 通常出現中風字眼都係比較在乎 呢樣 樓主怕手停口停?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 nn5147 於 2016-5-6 06:56 PM 發表

想問一問:
某公司新出左呢個保障,值得買?
同危疾保險同1類?
你應該問返自己, 你想要咩保障先.

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]