註冊 登入



打印

lego 10246《私家偵探社》六個小時便完工了。

lego 10246《私家偵探社》六個小時便完工了。 E-mail 此主題給朋友

[隱藏]
其實10246,買回家翌日就已經砌好了,因為又要忙著玩早前新買回來,已經煲了一個多星期的《瓜度》耳牛GS1000e:


所以至今才出完工報告。

這裏第一盒,用了一個半小時就完工:




回覆 引用 TOP

精選樓盤
這裏是第二盒的完成品,也是用了不多於一個半小時便砌好了,地下的一層正式完工:




回覆 引用 TOP

這裏是第三盒的完成品,也是用了一個半小時多一點便砌好了,樓上一層正式完工,重平埋頂添:




回覆 引用 TOP

這裏是第四盒的完成品,用了不足一個半小時便砌好了,整座建築物全部正式完工,四個大項目,平均每個大項目約需時一個半小時,所以總需時合共為六個小時:




回覆 引用 TOP

[隱藏]
支持!樓主經常分享好野



回覆 引用 TOP

師兄果然快手~~~



甜如蜜糖,醇如酒,清如茶,淡如水

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ronaldu 於 2016-5-18 11:50 PM 發表

支持!樓主經常分享好野
原本想買埋60052《遙控火車貨運站》㗎,一千二百元,覺得好抵買,我已經帶夠錢喺身,但係諗起屋企重有六套全新嘅lego未開箱嚟砌,忍到青筋都現埋至忍到手唔買。

約咗賣lego嘅老闆六點,我早咗一個鐘頭到咗,走咗去後面街間《偉X模型》行咗陣,見到雙星出咗好多款1:14嘅遙控拖頭,又有三擔架連冷凍櫃,又有單獨40呎馬士基貨櫃買,睇到我心癮難耐,忍住鋪癮離開,真係好辛苦。

我係一個非常勤力工作嘅人,但又好喜歡玩玩具,興趣多多,又玩腕錶、墨水筆、打火機,又玩攝影,又玩影音,又玩遙控車,又玩lego,又經常去旅行。

我懂得賺錢,又捨得使錢,做人咁至覺得有樂趣。

我年過半百,難聽啲講句,死就一世,唔死都大半世啦,我由細到大都係極度喜歡玩,好彩,我從不賭錢,我唔鍾意贏錢嘅感覺,因為我知道,輸錢皆因贏錢起,我唔貪心,務實的好好地生活,不知幾爽。

[ 本帖最後由 csmarco 於 2016-5-20 02:20 AM
編輯
]



回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 cilyf 於 2016-5-19 12:23 AM 發表

師兄果然快手∼∼∼



師兄,我砌咗lego超過三十年,已經習慣哂,快手係應該的~



回覆 引用 TOP

師兄快手, 正......


回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]




重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。


Copyright©2003- Discuss.com.hk Limited. All Rights Reserved.
版權所有,不得轉載。