• 瀏覽: 54,506
  • 回覆: 218
  • 追帖: 3
4月頭經永安網 訂機票, 買左7月來回曼谷, 錢已扣數,電子機票都出埋。一心諗住安全無死,所以搞掂灑機票既野之後,好正常,就會訂酒店。 今日永安就send message 比我話班機被取消。解決方法係退錢,但要6個月先退款。都算! 最慘係我依家睇曼谷既機票, 如果早機晚反 依定訂5會平。但我酒店就訂灑, 姐係貴機票就食硬,除非5去。打去cs問 等到2026 既佛誕都無人聽。其實佢收左我錢,出埋機票即係confirm 我既行程啦。 亦代表佢願意係當時價錢為我提供行班服務。 而家班機被消取,5係我既問題。我無做任何想取消或更改動作。如有我5介意被收charge。佢作為一間travel agency, 理應主動為佢地客人安排,5係拍拍羅友,話退數就完事。咁佢重有咩費值!
佢好清楚如果confirm左機票,人地就會自然訂酒店。even 航空公司話取消航班,佢都要為客人再作其他班次安排或另尋航空公司,5係話退款了事。依家佢咁既安排就等於錢就袋左先,有事你就自己咩。永安真係廢到無極限。

請問有無其他ching都收到被取消message?

[ 本帖最後由 細瑋 於 2016-5-19 02:25 AM http://i.discuss.com.hk/d/images/r10/androidD.jpg 編輯 ]

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
如果係泰東,只可以加錢換其他航空,睇睇 HX 啦!

命裡有時終需有,
命裡無時莫強求。

回覆 引用 TOP

咁係訂邊間airline先? 佢冇幫你再search其它airline?

北海道,沙巴,華欣,東京,冰島挪威,台中
首爾,關西,九州,波蘭,金邊
北海道,山陰.陽,山口,鹿兒島,靜岡
華欣,東北,北海道,群馬,北海道,台東
丹麥瑞典,三重,四國,芭堤雅,胡志明
台北,北陸,西班牙

回覆 引用 TOP

但班機取消其實同永安無關啫下話?

回覆 引用 TOP

關永安咩事?
我都唔係好明喎~

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 dkit 於 2016-5-19 10:26 AM 發表

關永安咩事?
我都唔係好明喎~
樓主既意思係,機票我就幫你訂,錢你就赚佐,而家航班取消,除了機票既錢,樓主其他损失㸃計呢!酒店,訂車.......[url]….時間樣樣賠[/url]............

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 paulinedie 於 2016-5-19 11:12 AM 發表

樓主既意思係,機票我就幫你訂,錢你就赚佐,而家航班取消,除了機票既錢,樓主其他损失㸃計呢!酒店,訂車.......….時間樣樣賠............

http://i.discuss.com.hk/d/images/r10/an ...
都喺唔關永安事ga.....唔喺佢取消ga嘛

回覆 引用 TOP

班機CANCEL其實真係唔關旅行社事, 佢亦都唔會自動幫你轉airline, 只可以幫你check仲有邊間airline有位, 價錢都要你confirm先會再同你出機票.  

回覆 引用 TOP

講真如果佢全數退錢唔收你服務費都喺咁ga啦

外面D旅行社都收翻手續費.....

其實永安機票又唔喺特別平,唔想比錢佢賺,直接同航空公司買囉下次

回覆 引用 TOP

可能樓主覺得係永安叫泰東cancel班機啦.
BTW, 同永安訂過幾次機票, 服務好, 又平過其他社.
不過而家多周街都係ONLINE promotion, 少左同佢地訂.

這張合成圖片向我們呈現出地球夜晚的樣子, 城市的燈光輝映出我們這個星球比較繁榮的區域

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 命運的旋律 於 2016-5-19 11:43 AM 發表

都喺唔關永安事ga.....唔喺佢取消ga嘛
係,班機取消5關佢事。但佢既角色亦5係做forwarder,收到 航空公司 話取消就forward message比客戶。travel agency 既作用就係咁? even直接係 航空公司訂票,被取消都會幫客戶再安排。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 命運的旋律 於 2016-5-19 11:50 AM 發表

講真如果佢全數退錢唔收你服務費都喺咁ga啦

外面D旅行社都收翻手續費.....

其實永安機票又唔喺特別平,唔想比錢佢賺,直接同航空公司買囉下次
無錯,後會無期。有平機票都5會買佢。

回覆 引用 TOP

老老柒柒 其實 discuss都幾多PR 打手。,5知 PR agency 出咩價呢?

回覆 引用 TOP

泰東係平 但有風險

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]