註冊 登入

點解個問米婆知道我咁多野??

點解個問米婆知道我咁多野?? E-mail 此主題給朋友

好奇怪, 真係有好多野比佢講中左
我只係比左我亡母個全名, 同埋幾歲死(連時辰八字/死忌日子都唔駛要)
問米婆已經可以講出亡母山墳位置係坐北向南中間位
死因係內器官出血, 爛腳而死
外婆曾經去過我屋企接走左我阿媽
依家父母早晚都有返屋企食我留比佢地既飯菜

但亦有講唔中既地方, 例如佢講我亡母係火葬(事實係土葬)
死時留左好多錢比我(事實係無, 我老豆獨吞哂)

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
問米究竟係咩學問? 雖然係70%中但我己經覺得好勁
唔似係白撞的
值得研究下

回覆 引用 TOP

既証明有死後世界,亦証明靈魂亦不是全知全能

回覆 引用 TOP

請問你係即興去 定預約左?
如果係後者就有做資料搜集既可能

回覆 引用 TOP

回覆 #1: 點解個問米婆知道我咁多野??

有真有假。
1。你約之前。人地會搜集資料先
2。養鬼仔。好多問米婆都有養
3。個問米婆真係有料
想問師只你。你去得問米  有無請先人上黎問下??

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 elison112233 於 2016-5-29 12:07 AM 發表

既証明有死後世界,亦証明靈魂亦不是全知全能
有可能真係有死後世界,
問米婆可以講得出我亡父亡毋兩個死後每日朝早夜晚兩次都有返屋企食飯,
我聽完成個人呆左係度,哩句話真係嚇到我
咁口岩我就係每日都係食完早餐,晚飯後都有打包返屋企比佢地食

P's.你係咪我識elison, 你係咪改左帳號?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ctmtr25 於 2016-5-29 12:31 AM 發表

請問你係即興去 定預約左?
如果係後者就有做資料搜集既可能
完全係即興架,哩個問米婆以我所知唔做预約,
佢係習慣每日早上六時打開門,做到中午十二點就關門睡覺,佢旣客好多都係半夜五點去佢門口排隊

當曰我同朋友拎住個地址去揾,因為佢住嘅地方係個種農村村屋好多巷好難揾
结果要下午两點先至去到佢屋企,我地拍左半個鐘頭門佢先開門仲叫我地走潻
後來我朋友用客家話同佢解釋從香港遠路來到又揾好耐迷失左路所以遲到
最後佢收我地每人200蚊人仔先肯同我地做,其他客人收—百

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Mo仔123 於 2016-5-29 12:39 AM 發表

有真有假。
1。你約之前。人地會搜集資料先
2。養鬼仔。好多問米婆都有養
3。個問米婆真係有料
想問師只你。你去得問米  有無請先人上黎問下??

我地幾個都係第—次問米,我地一直都係聽佢講野,
佢—陣又唸下經,一陣又同我講兩句野,跟住又唸返經
攪到我都唔知我亡毋係咪係現場,我都聽唔到我媽把聲

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 bbq491 於 2016-5-29 01:14 AM 發表

有可能真係有死後世界,
問米婆可以講得出我亡父亡毋兩個死後每日朝早夜晚兩次都有返屋企食飯,
我聽完成個人呆左係度,哩句話真係嚇到我
咁口岩我就係每日都係食完早餐,晚飯後都有打包返屋企比佢地食

P's.你係咪我識elison, 你係咪改左帳號?.
我唔會懷疑有死後世界, 仲好肯定有添, 輪迴都已經被好多人証實過, 死亡只係過渡到地球的內在次元, 時候到就重新規劃過人生大網, 繼續做人的遊戲, 如果係咁樣, 做人背後真正的目的係乜呢? 點解重新做人要忘記所有前世的一切? 有無諗過呢?

所係你識既elison, 只係改左頭像

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 elison112233 於 2016-5-29 05:20 AM 發表

係你識既elison, 只係改左頭像
好地地改咩頭像呢

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 金國巫女 於 2016-5-29 10:07 AM 發表

好地地改咩頭像呢
行不改名,坐不改姓
所以咪改下個面罩,無咁悶

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 bbq491 於 2016-5-29 01:53 AM 發表

完全係即興架,哩個問米婆以我所知唔做预約,
佢係習慣每日早上六時打開門,做到中午十二點就關門睡覺,佢旣客好多都係半夜五點去佢門口排隊

當曰我同朋友拎住個地址去揾,因為佢住嘅地方係個種農村 ...
呢D資料,係你氣埸上有晒,

水晶球
問米
窗奴靈
扶基
呢類野

好多唔洗要問鬼仔/天使。
當然有呢幫手更利害啦。

海關紅外線咁check 你一樣,唔講刀知你有燒。

錢見。

回覆 引用 TOP

好難講 啲問米可能本身養幾隻鬼仔

回覆 引用 TOP

若然問米真的有如此能力及神通!世間應該冇解不開的命案丫?馬航事件到今日仲係一個迷,揾個問米婆去招個死難者問一問便一清二楚囉,點解冇人咁做呢?冇野既!依D江湖術士扼下D迷途小市民就得者,招馬航死難者...

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 elison112233 於 2016-5-29 05:20 AM 發表

點解重新做人要忘記所有前世的一切?  
你有咩想法??

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。