• 瀏覽: 452,109
  • 回覆: 2,097
  • 追帖: 240
大家好!好耐無同大家見面喇!今年小妹4月11-19日陪家姐去咗東京玩9日,由於多年無陪過佢去日本,所以今次一於玩盡佢,食盡佢
今次第一次試坐香草,第一次住民宿,好多第一次啊

小妹過往遊記:

I LOVE 東京一人五天瘋狂之旅
http://www.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=24092274
Let's Relax京阪神一人女子九日遊*\\(^o^)/*2014
http://www.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=23370957
多謝各位一路支持

日期:2016-4-1119
航班:香草航空JW300(零晨機1:55)
住宿:新宿五丁目民宿

行程:
11/4-Day 1 星期一
~大江戶溫泉物語
~新宿行街
(吉野家,大勝軒, 新宿ねぎし(燒牛肉牛舌套餐),築地すし好) P.1,7,9

12/4-Day 2 星期二
~新宿, 吉祥寺, 中目黑
(freshness burger,磯丸水產,六歌仙) P.10,11,12

13/4-Day 3 星期三
~馬喰橫町~批發初體驗
(DOUTOR好味早餐,至愛松屋,新宿白味噌拉麵"十味や拉麵")P.14

14/4-Day 4 星期四
~築地, 合羽橋道具街, 晴空鎝
(北海番屋海鮮丼,丸武玉子燒,Mos Burger,無敵家)P.19,23,24

15/4-Day 5 星期五
~迪士尼海洋 P.28,29
(吊命飯圑,名代富士蕎麥麵)

16/4-Day 6 星期六
~新宿行街 P.33,35,38,39
(Camp咖哩,Sarabeth's紐約女王早餐,赤坂ふきぬき鰻魚飯,はなまるうどんや讚岐烏冬,再食"十味や拉麵")

17/4-Day 7 星期日
~新宿, 台場 P.43,47,48,59
(吉列牛扒"牛かつ もと村", Mr.waffle, momi雪糕pancake , 台場Garuva燒肉, 今子半之助天丼)

18/4-Day 8 星期一
~新宿, 上野, 銀座 P.59,68
(今半寿喜燒午餐,大江户迴轉寿司,馬喰一代飛驒牛)

19/4-Day 9 星期二
∼上野、原宿、機場 P.76,80
(三浦三崎港迴轉寿司,Luke's龍蝦包, 新宿ねぎし(燒牛肉牛舌套餐)

出發!先去機場取wifi蛋!今次我自己用咭,家姐要用蛋,所以我幫佢租咗crazy egg,點解揀佢?因為貪平,只需$11一日,不過要自己行去富豪機場酒店門市取蛋同還蛋

攞完蛋就入閘了

上到機感覺良好,又唔係好逼咋喎,我哋慳嗰$100唔座第一行,坐第二行,第一次坐試咗先!

[ 本帖最後由 CrazyLoveJapn 於 2016-9-16 05:01 AM http://i.discuss.com.hk/d/images/r10/iphoneD.jpg 編輯 ]

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
大約7:30am就到咗東京喇!響飛機上當然係訓唔到啦!由於我哋都知道坐零晨機一定係好攰,所以第一站會先去大江戶溫泉物語浸一浸同訓一訓,補一補眠先!
之前我已經做定功課,響成田Termial 3坐京成巴士8:15am(1000yen)去東京駅八重洲北口,之後再轉免費shuttle bus就可以到達,唔使行去Terminal 2,好方便,而且架巴士都好舒服呀!

[ 本帖最後由 CrazyLoveJapn 於 2016-8-3 04:56 AM http://i.discuss.com.hk/d/images/r10/iphoneD.jpg 編輯 ]

回覆 引用 TOP

大約9:30am到達東京駅八重洲北口,由於shuttle bus時間是10:20,所以響附近食咗個吉野家做早餐

食完見到有間類似大黑屋嘅店,於是就買埋入場卷,平少少咁囉!

時間啱啱好!可以上車了!

回覆 引用 TOP

沿途風景

到喇!到喇!Yeah

回覆 引用 TOP

支持....crazy大爆發.....

真愛國,在大陸...假愛國,在香港

回覆 引用 TOP

支持crazy妹

道德經
第八章
上善若水。水善利萬物而不爭﹐處眾人之所惡﹐故幾於道。
居善地﹐心善淵﹐與善仁﹐言善信﹐政善治﹐事善能﹐動善時。夫唯不爭﹐故無尤。

回覆 引用 TOP

多謝分享

回覆 引用 TOP

支持東京遊記

回覆 引用 TOP

支持crazy妹,今次要破四十萬!!

回覆 引用 TOP

十卜crazy妹

回覆 引用 TOP

支持雪糕ctse

回覆 引用 TOP

支持crazy妹

回覆 引用 TOP

支持crazy妹妹

回覆 引用 TOP

好耐無見啦

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右