• 瀏覽: 15,646
  • 回覆: 27
  • 追帖: 1
我大學畢業 做開文職 但做到實在太悶
宜家想試下做sales 不知呢行環境是否很難做?
由於我0經驗 師兄師姐們覺得我應該點起步?

回覆 引用 TOP

貨運sales幾好pay

回覆 引用 TOP

我想做fashion 我有冇貼錯板

回覆 引用 TOP

提示: 違規內容已被屏蔽
吃喝玩樂 
做sales要有3點
膽大
心細
面皮厚

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 mmjxvi2 於 2016-8-10 12:00 PM 發表

我同你處境一模一樣。
文職真是悶得好緊要,又多辦公室政治。
想轉sales,真是好擔心無長遠的發展,到中年先失業-.-
點好呢...

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 mmjxvi2 於 2016-8-10 12:00 PM 發表

Never too late

回覆 引用 TOP

好出奇呀,我38都轉緊行。做過文職,做過 sales

回覆 引用 TOP

有心唔怕遲
文職係今時今日社會,如果唔係專業人士....

回覆 引用 TOP

我都想轉, 由MARKETING轉DESIGN

回覆 引用 TOP

樓主, 我細你2年, u grad後就係做sales (business development, B2B), 反而一直都好想轉走.....e.g轉marketing之類...

回覆 引用 TOP

引用:

大學畢業做sales浪費左少少喔
你文職做左幾耐?做咩類型文職先?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 wwho88 於 2016-9-25 02:05 PM 發表

我都想轉, 由MARKETING轉DESIGN
why

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 每天微笑 於 2016-10-23 12:07 AM 發表

大學畢業做sales浪費左少少喔
你文職做左幾耐?做咩類型文職先?
sales薪水高

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 zs18187 於 2016-11-3 12:30 AM 發表

sales薪水高
正是

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]