• 瀏覽: 7,001
  • 回覆: 14
相同大家都知可以幫 Eevee 改名來決定進化類型. 但係唔係只可以用一次? 因為我三個名都係第一次得. 之後再改 Rainer 進化水伊貝, 但就變左火伊貝.....

熱賣及精選
係,只有第一次改才有效

昨晚捉埋火伊貝,未進化已經捉齊三隻?

引用:
原帖由 pui_pui_yeah 於 2016-8-16 11:47 AM 發表

係,只有第一次改才有效
ic. thanks.

對呀!機會只有一次,之後就是 random。
引用:
原帖由 阿聞 於 2016-8-16 11:02 AM 發表

相同大家都知可以幫 Eevee 改名來決定進化類型. 但係唔係只可以用一次? 因為我三個名都係第一次得. 之後再改 Rainer 進化水伊貝, 但就變左火伊貝.....

應該唔係

引用:
原帖由 阿聞 於 2016-8-16 11:02 AM 發表

完全唔使改名喎~我有一次連續進化兩隻,頭一隻係水伊貝,第二隻係火伊貝
跟住唔夠糖, 捉多幾隻後,見老公某日進化到雷伊貝,跟住我又試吓進化,又真係俾咗雷伊貝我喎

唔止 我試左3次都得

引用:
原帖由 smallfish76 於 2016-8-17 10:43 AM 發表

完全唔使改名喎~我有一次連續進化兩隻,頭一隻係水伊貝,第二隻係火伊貝
跟住唔夠糖, 捉多幾隻後,見老公某日進化到雷伊貝,跟住我又試吓進化,又真係俾咗雷伊貝我喎
你好彩者,想要咩就進到咩

引用:
原帖由 kk9ghost 於 2016-8-17 01:28 PM 發表

你好彩者,想要咩就進到咩
咁真係好好彩,因之前見有D CHING話改名就得,但有D又話改咗一次後就唔得,所以我免煩,試吓唔改名去進化囉

是不是串錯

引用:
原帖由 Kaskas166166 於 2016-8-17 04:29 PM 發表

是不是串錯
Double check 左, 冇串錯.

我睇埋外國的comment, 都係最初可以無限用改名選擇. 後來的comment就變左只可一次, 相信係唔知幾時的patch加左限制. 可能設計者唔想全世界都只得水伊貝, 冇其他伊貝吧?

改完之後試下閂咗個app再開過
我之前試過原先改咗Rainer, 後來無啦啦野生捕獲水伊貝, 唔想重覆, 所以將Rainer改做Sparky, 重開之後成功進化咗做雷伊貝

朋友話無左呢個功能好耐
慶幸仲改到名時 升左4隻水,1火1雷
前日想改名再升多隻水已經失效,升左做屎啲既雷伊

我覺得係隨機, 我同朋友電話測試過, 每人各改左3次名, 中左2次

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]