• 瀏覽: 4,776
  • 回覆: 18
日日返工玩手指, 唔知仲可以做幾耐

回覆 引用 TOP

同患癌一樣, 快就2-3 weeks; 慢就幾個月...

快塭工啦 !
引用:
原帖由 ilovecherrypie 於 2016-8-18 02:17 PM 發表

回覆 引用 TOP

我未加入現在公司前係一間山東鋼材公司任職sales manager,  主力向海外sell steel, 雖然人工超底, 因為某原因, 每天也在數手指, 每天on QQ, 直到有一天新公司請左我, 己過1年了. 我上星期打比這間山東鋼材公司, 原來也執Q埋.

樓主努力, 估計最快2017 年第3 季會好少少, 但最重要係人好心好, 運也會好 !
引用:
原帖由 ilovecherrypie 於 2016-8-18 02:17 PM 發表

回覆 引用 TOP

好多公司都喺吊鹽水…我喺 MM都未揾到訂單,市道不好啲人不肯消費,啲客賣不出貨又遲落單,客Inventory level不斷提高,咁揾阿水落單咩,價錢不斷向下走,人均成本不斷向上走……你解決到咪有嘢做唔洗on QQ囉

回覆 引用 TOP

死囉你個位應該坐唔得耐,揾定後路
引用:
原帖由 Fiti-terry 於 2016-8-18 04:24 PM 發表

好多公司都喺吊鹽水…我喺 MM都未揾到訂單,市道不好啲人不肯消費,啲客賣不出貨又遲落單,客Inventory level不斷提高,咁揾阿水落單咩,價錢 ...

回覆 引用 TOP

呢行旺又呻辛苦, 靜又呻無單, 人就係咁

回覆 引用 TOP

好靜

回覆 引用 TOP

都靜左3年有多,完全唔明白老細想點,成日苦口面,mm同孭蠢1⃣樣咁廢,老細又唔捨得炒晒執晒佢。無野做蠶斎坐都好慘啊

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 yvonne_ 於 2016-8-20 11:11 AM 發表

都靜左3年有多,完全唔明白老細想點,成日苦口面,mm同孭蠢1⃣樣咁廢,老細又唔捨得炒晒執晒佢。無野做蠶斎坐都好慘啊
你最慘米無聊,仲有糧出,未比人抄,冇比人走糧,仲想點喎

回覆 引用 TOP

有時要來個了斷,半天吊唔上唔落自己好迷茫
引用:
原帖由 sosoman 於 2016-8-20 01:30 PM 發表

你最慘米無聊,仲有糧出,未比人抄,冇比人走糧,仲想點喎

回覆 引用 TOP

坐到先自都吾好意思!
最慘是明知公司無野做, 但老闆佢地成日會問: 你而家攪緊咩!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 heart12 於 2016-8-22 05:37 PM 發表

坐到先自都吾好意思!
最慘是明知公司無野做, 但老闆佢地成日會問: 你而家攪緊咩!
好在我老闆唔會咁問, 不過唔忙時要求做到好仔細

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 yvonne_ 於 2016-8-20 06:45 PM 發表

有時要來個了斷,半天吊唔上唔落自己好迷茫
可自行來個了斷

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]