• 瀏覽: 3,345
  • 回覆: 22
  • 追帖: 1
我年紀較細,不過都經歷左約克同韋森特兩個10號 (約克冇印象,韋森特記得當時半夜1點-2點左右吹到D窗嘭嘭聲)
9號就唔使諗,杜鵑最惡,鸚鵡冇得比 (莫拉菲時唔係香港)
8號嘅一定係黑格比同巨爵,仲有納沙同海鷗嘅遠距8號 (納沙果時屋企人4點幾幫我收料)

唔知有冇老一輩風迷經歷過70年代甚至60年代嘅10號
Btw 93年我記得除左貝姬之外,高蓮都好惡

回覆 引用 TOP

老一代一定提温黛露絲及荷貝

回覆 引用 TOP

細個記得愛倫,見到同學間屋嗰頂飛走咗(木屋加鐵皮嗰種呢),D鋅鐵片好似紙片咁飛。都好恐怖。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 denniscwip 於 2016-10-19 05:40 PM 發表
老一代一定提温黛露絲及荷貝
但係果D人未必親自經歷過
估計如果對溫黛好有印象嘅人,已經70歲左右

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 dididada29 於 2016-10-19 05:54 PM 發表
細個記得愛倫,見到同學間屋嗰頂飛走咗(木屋加鐵皮嗰種呢),D鋅鐵片好似紙片咁飛。都好恐怖。
仆街了
最後間屋有冇冧

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 迪亞高哥斯拉 於 2016-10-19 05:57 PM 發表

但係果D人未必親自經歷過
估計如果對溫黛好有印象嘅人,已經70歲左右
溫黛呢個名我成日聽,不過我冇7張野

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 dididada29 於 2016-10-19 17:54 發表

你同學有無事嗎?

回覆 引用 TOP

佢哋一家去咗D工廠大廈避風。都好慘吓。

回覆 引用 TOP

細個見過愛倫既威力勁過幾約克同韋森特好多

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 alan280204 於 2016-10-20 08:52 AM 發表

細個見過愛倫既威力勁過幾約克同韋森特好多
愛倫威力勁好多,七八十年代,肯定荷貝同愛倫稱霸,就算年代唔同,對比約克同韋森特差好多

回覆 引用 TOP

好記得愛倫果日成座樓係無咩人敢出街, 因為出面太恐怖
引用:
原帖由 hung718 於 2016-10-20 10:12 AM 發表

愛倫威力勁好多,七八十年代,肯定荷貝同愛倫稱霸,就算年代唔同,對比約克同韋森特差好多

回覆 引用 TOP

對比起以前,韋森特應該算係比較弱既10號風球啦

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 shing_028 於 2016-10-20 01:32 PM 發表

對比起以前,韋森特應該算係比較弱既10號風球啦
弱係弱, 不過維港內同長洲風力比約克強

回覆 引用 TOP

經歷荷貝至今10號風球, 只可以說愈近期愈弱..

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 a_drew 於 2016-10-20 06:45 PM 發表

經歷荷貝至今10號風球, 只可以說愈近期愈弱..
愛倫相比荷貝並唔弱

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]