• 瀏覽: 2,388
  • 回覆: 12
想問下。。。本人。。白板一名。。即係以前從未申請任何貸款或信用卡,都無破過產,
但"最近想申請第一張信用卡"
,跟住就下載左Credit check。。。點知一查。。信用評級係G。。。想問下點解?白板就係咁低?
利申,之前有恆身同會豐既銀行儲蓄戶 ,但返左大陸2,3年做野,之後返到黎可能因為戶口既錢唔夠,個戶口就比銀行取消左。。呢個會唔會影響評級?
同埋想問下。。如果信貸評級差。。係咪一定申請唔到信用卡?咁如果申請唔到信用卡。。又有咩方法可以提升個信貸評級?
希望各位師兄幫幫手教下在下

[ 本帖最後由 3個理性的飛滋 於 2017-1-13 09:16 PM http://i.discuss.com.hk/d/images/r10/androidD.jpg 編輯 ]

回覆 引用 TOP

白板點會係G?

珍惜你所擁有的,慶幸所曾發生的

不要因為完結而哭,要為曾經發生而微笑

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 勁揪 於 2017-1-13 07:05 PM 發表

白板點會係G?
就係唔明先黎問咩都無申請到。。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 3個理性的飛滋 於 2017-1-13 06:28 PM 發表

想問下。。。本人。。白板一名。。即係以前從未申請任何貸款或信用卡,最近想申請第一張信用卡,跟住就下載左Credit check。。。點信一查。。信用評級係G。。。想問下點解?白板就係咁低?
利申,之前有恆身同會豐既銀 ...
咁喺 G 又點呢 ? 搵唔到食呀 !

[size=1.5]清潔香港,掃走本土垃圾、毒物 、曱甴!

回覆 引用 TOP

咩都冇緊係g     銀行唔知你咩料

回覆 引用 TOP

一定低,要升番,申請信用咭先,要!有記錄,先知你住咩料!記住!要有交易!來住先得,

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 3個理性的飛滋 於 2017-1-13 06:28 PM 發表

想問下。。。本人。。白板一名。。即係以前從未申請任何貸款或信用卡,都無破過產,
但"最近想申請第一張信用卡"
,跟住就下載左Credit check。。。點知一查。。信用評級係G。。。想問下點解?白板就係咁低?
利申,之 ...
去整張AeXn 卡先,拿左張卡用3-4個月,先番上E以上齊料先在去出糧銀行開第二張卡

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 當頭起 於 2017-1-14 01:42 PM 發表

去整張AeXn 卡先,拿左張卡用3-4個月,先番上E以上齊料先在去出糧銀行開第二張卡
好既,唔該晒師兄,咁我去試下申請aexn先,同埋想請教師兄多一樣野。。信用卡準時還款就可以提升信貸評級,咁係咪無分咩方法還錢?即係唔理支票,銀行過數,親身去比現金,或者每月自動轉帳,只要每月準時找清卡數就可以提升返自己既信貸評級?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 3個理性的飛滋 於 2017-1-14 10:01 PM 發表

好既,唔該晒師兄,咁我去試下申請aexn先,同埋想請教師兄多一樣野。。信用卡準時還款就可以提升信貸評級,咁係咪無分咩方法還錢?即係唔理支票,銀行過數,親身去比現金,或者每月自動轉帳,只要每月準 ...
係,keep住用,月月清

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 raymondwoo1980 於 2017-1-14 10:22 PM 發表

係,keep住用,月月清
咁就好喇,咁我宜家就去申請先,最緊要做埋每個月自動轉帳,再keep住戶口有錢係到就得了多謝上面2位師兄既教授同解答,多謝晒

回覆 引用 TOP

第1張信用卡點解唔係出糧銀行度申請

無病無痛有排都未輪到去aexn呱?

回覆 引用 TOP

yes

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 yevont 於 2017-1-16 11:29 AM 發表

第1張信用卡點解唔係出糧銀行度申請

無病無痛有排都未輪到去aexn呱?
因為係自傭人士。。。。每月有收入。。但無證明。。。出現金糧。。。

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]